Tesla Modelleri Yenilenen Bataryalarıyla Uzun Menziller Sunuyor

0
735

Tesla CEO’su Elon Musk, mevcut modelleri güncelleyerek yeni geliştirilmiş uzun menzilli batarya kullanacağını duyurdu. Musk’a göre elektrikli otomobil modelleri tek şarjla 700 kilometre mesafe katedebilecek.

Tesla modelleri

Marka, WLTP döngüsüne göre 652 kilometreye ulaşan en uzun seyir menziline sahip; Tesla Model S Long Range Plus’tır. Bu oranlara göre, yeni piller% 7,4’ten% 8,2’ye yükseltilerek güncellendi. Ancak Model S ne kadar uzun menzile sahip olursa olsun bu oranlar diğer Tesla araçlarının (Model 3 ve Model 7 gibi) 700 km hedefine ulaşması için yeterli değildir.

Şirkete göre, kilometre performansını yüzde 30’a kadar artırabilen yeni 4860 pillerle bu çok muhtemel. Amaç, verimliliği (elektriksel ve termal) artırmak için pillerin yoğunluğunu, boyutunu ve yeni tasarımını optimize ederek bu değerlere ulaşmaktır.

Yeni Tesla Modelleri Pil Teknolojisinin Gelişmesiyle Daha Yüksek Menzile Sahip Olacak

Elon Musk’ın yaptığı açıklamalar arasında, “Yeni Tesla modelleri ile 1.000 kilometrelik menzile ulaşma” hedefi yer alıyor.

Yeni Roadster modeliyle yapılması planlanan hedef; en az 997,6 km seyahat edebilmek. Aynı zamanda da Tesla Semi kamyonunu bu menzile yaklaşık bir konuma getirmek. Gündemde olan yeni değişiklik ile Tesla Model S Plaid, WLTP’ye göre 840 km yol alabilecek.

Dünyanın en zengin ikinci adamı olarak Bill Gates’i geride bırakan Elon Musk, şirketinin daha kompakt, elektrikli bir hatchback modeli üzerinde çalıştığını da doğruladı. Avrupa’daki tüketiciler için tasarlanacak olan modelin, şu anda Berlin yakınlarında inşa edilen fabrikasında üretilmesi planlanıyor.

Tesla modelleri

General Motors, Tesla’yla Mücadeleye Hazır

Dünyanın her yerinde elektrikli araçlar ön plana çıkarken bu yarışa biraz geç de olsa katılan General Motors büyük bir atılım yapmaya hazırlanıyor. Birkaç gün önce GM’in sözcüsünün yaptığı açıklama ile şirketin artık elektrikli araçlara daha fazla yatırım yapacağını biliyoruz.
Genral Motors cephesinden etkileyici istatistikler ve açıklamalar gelmeye devam ediyor. GM, Amerika’da sattığı araçların 2025 yılına kadar %40’ından fazlasının elektrikli araç olduğunu söyledi. Ayrıca 2025 yılına kadar 30 adet elektrikli araç projesi yürüteceklerini belirten GM bu projelerin Ar-Ge’si için de geçtiğimiz Mart ayında 20 milyar dolarlık yatırım yapacağını söylemişti. Şimdi ise bu rakamı da arttırarak 27 milyar dolarlık bir yatırım yapacaklarını söylüyorlar.
General Motors, Tesla’yla Rekabete Hazır Yazımızın Devamı >>>

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here