Bosch Motosikletler için Navigasyon Cihazı tanıttı. mySPIN

0
1107

Bosch, motosiklet bilgilerini ileten ve navigasyon cihazı olarak kullanılabilen 10,25 inç TFT bölünmüş ekranı tanıttı. Yeni 10,25 inç TFT ekran, bu yıl ilk kez BMW motosiklet modellerinde görücüye çıkacak. Gidon ile kullanılabilen ekran, sürücünün dikkatini dağıtmadan tüm bilgileri sağlıyor. Aynı zamanda mySPIN üzerinden akıllı telefona entegre edilebilen cihaz, sürüşü daha güvenli ve konforlu hale getiriyor. Örneğin; Akıllı telefon uygulamasının içeriği, motosiklet ekranının boyutuna göre ilgili bilgileri görüntülemek için otomatik olarak mySPIN’e bağlanır. Bölünmüş ekran sayesinde ekran, hız ve uyarılar gibi temel bilgiler yine de görüntülenir.

mySPIN
Bosch 10.25 inçlik TFT Ekran

mySpın İlk Kez Motosikletlerde Kullanılacak

MySPIN, 2018 yılından itibaren motor sporları alanında, arazi araçları veya kişisel deniz araçları dahil olmak üzere, BRP araçlarında kullanılmaktadır; ilk kez motosiklet alanında kullanılacaktır. Sürücüler, motosiklete özgü çeşitli uygulamalar aracılığıyla çeşitli hizmetlere erişebilirler. REVER motosiklet navigasyon cihazı ile benzer düşünen sürücülerle heyecan verici rotaları paylaşabilirsiniz. Yakındaki bir otel veya restorana giden yolu bulmak için Genius Maps ve Sygic gibi uygulamaları da kullanabilirsiniz. Uygulamanın içeriği küresel olarak genişliyor. Bosch tarafından 2.600 motosiklet sürücüsünün katıldığı bir anket, on motosiklet sürücüsünden sekizinin bu özelliği memnuniyetle kullanacak olduğu sonucuna vardı.

Bosch İki Tekerlekli ve Motor Sporları Biriminin Başkanı Geoff Liersch; “MySPIN ile birlikte kullanılan gösterge panellerimiz, motosiklet sürücülerine daha fazla güvenlik ve kolaylık sağlayan yeni bir sürüş deneyimi sunuyor.

Bu, bizim için motosikletlerde bağlanabilirlik açısından bir sonraki adım” dedi.

mySpın
BMW’nin ardından Ducati ve Kawasaki de motosikletlerinde sürüş uygulamaları sunmak için mySPIN kullanacak.

Yol ve Can Güvenliği de Ön Planda

Bir motosiklet güvenlik sistemleri tedarikçisi olarak Bosch’un yıllardır en büyük önceliği motosiklet sürmeyi daha güvenli hale getirmek olmuştur. Gelişen teknoloji, motosiklet navigasyon cihazı ve ekran gibi temel bilgileri görüntüleyebilen sistemlerle; Sürücü, motosiklet ve çevresi arasındaki bağlantı için çok önemli bir noktadır. Bosch ayrıca motosikletler için dijital ağa bağlı bir acil durum çağrı sistemi geliştirdi; Kaza anında kurtarma ekiplerinin hızlı ve otomatik sevkini sağlayarak sürücünün yol ve can güvenliğini artırır.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here