General Motors, Tesla’yla Mücadeleye Hazır

Dünyanın her yerinde elektrikli araçlar ön plana çıkarken bu yarışa biraz geç de olsa katılan General Motors büyük bir atılım yapmaya hazırlanıyor. Birkaç gün önce GM’in sözcüsünün yaptığı açıklama ile şirketin artık elektrikli araçlara daha fazla yatırım yapacağını biliyoruz.

general-motors

General Motors Büyük Oyunuyor

Genral Motors cephesinden etkileyici istatistikler ve açıklamalar gelmeye devam ediyor. GM, Amerika’da sattığı araçların 2025 yılına kadar %40’ından fazlasının elektrikli araç olduğunu söyledi. Ayrıca 2025 yılına kadar 30 adet elektrikli araç projesi yürüteceklerini belirten GM bu projelerin Ar-Ge’si için de geçtiğimiz Mart ayında 20 milyar dolarlık yatırım yapacağını söylemişti. Şimdi ise bu rakamı da arttırarak 27 milyar dolarlık bir yatırım yapacaklarını söylüyorlar.

general motors elektrik

Şirket geliştirmekte olduğu Ultium tabanlı elektrikli araçlar için de bir açıklama yaptı. Daha önce taahhüt ettikleri 650 kilometrelik menzili de 730 kilometreye çıkarmak için çaba sarf ettiklerini belirten GM; Ar-Ge masraflarının yarısından fazlasını elektrikli ve otonom araçlara aktardığını söyledi. Yakın gelecekte Ultium tabanlı araçlarının da fosil yakıt tüketen araçların fiyatına yaklaştırma çabaları şirketin bir diğer göze çarpan özelliği. Bu çabayı nihayete erdirebilirlerse bu muhtemelen şirketin en büyük başarısı olacaktır.

Yeni Modeller Yolda

GM sözcüsü açıklamalarında şu an üzerinde çalıştıkları ve 50 aydan kısa bir sürede teslimini yapma sözü verdikleri bir 14 araçlık geliştirme listesi de sundu. Bu listede bir GMC HUMMER EV, üç adet GMC Ultium çeşidi araç, pikap ve kompakt crossover modelleri dahil dört Chevrolet modeli, dört Cadillac modeli ve Buick için Ultium tabalı iki araç bulunuyor.

gmc-hummer-ev

Şirketin ilk elektrikli araçlarının 2022’nin ilk çeyreğinden itibaren satışa sunulacağı konuşuluyor. General Motors’un bu çalışmaları yapmasının arkasında ise kullanıcılardan aldığı yorumlardan ziyade şirketin hissedarlarının istekleri bulunuyor gibi görülüyor. Çünkü açıklamanın yapıldığı gün GM hisseleri yükselirken Ford grubunun hisselerinde bir miktar düşüş yaşandı. UBS analisti Patrick Hummel konuya ilişkin olarak bu hafta UBS’teki analistlerin GM hisselerini daha fazla tercih edecekleri yorumunda bulunarak “Otomobil şirketleri için elektrikli araç stratejileri hisselerin düşüşünü önlemek için bir ön şart haline geldi.” dedi.

İkinci El Elektrikli Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here