Corvette Üretimler Durma Noktasına Geldi!

0
1046
corvette üretimleri durma noktasında

Corvette için General Motors’un başı Meksikalı tedarikçilerle dertte. Geçtiğimiz aylarda Meksika’da pandemi nedeniyle yeniden yükselişe geçen COVİD – 19’lu hasta sayısı Meksika’da yeni kısıtlamalar getiriyor. Kısıtlamar nedeniyle Corvette için ihtiyaç duyulan malzemelerin en az bir hafta daha ulaştırılamayacağı ve bu sebeple Corvette’in bir hafta boyunca hiç üretiminin yapılamayacağı konuşuluyor.

david_barnasGeçtiğimiz çarşamba günü Detroit News’e konuşan General Motors sözcüsü David Barnas, Kentucky’deki Bowling Green Meclisi’nin Gaziler Günü nedeniyle fabrikanın bir gün süreyle kapalı kalacağını bildirdi. Konuşmasının devamında da istemedikleri bir tedarik sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını bildiren David Barnas; bu bir günlük sürenin tedarik sorunları nedeniyle bir haftaya uzatılabileceğini söylüyor. Meksikalı tedarikçilerin kısa sürede toparlanmasını beklediklerini söyleyen Barnas, aynı sorunu Avrupalı tedarikçilerle de yaşamaktan endişe duyuyor.

Bundan Yalnızca Corvette Mi Etkilenecek?

General Motors sözcüsü David Barnas dışında şimdiye kadar herhangi bir sözcüden açıklama gelmiş durumda değil. David Barnas ise bu tedarik sorununun yalnızca Corvette modellerini – en azından şimdilik –  etkileyeceğini duyurdu. Ancak dünyada artan COVİD – 19 vaka sayıları bir çok marka ve modeli yakın bir zamanda etkileyebilecek gibi görünüyor. Çünkü bu General Motors’un ilk defa karşılaştığı bir sorun değil.

Amerikalı otomobil üreticisi, pazartesi gününe kadar Kentucky’de normal faaliyetlerine devam etmeyi beklediğini bildirdi. Ve tedarik zinciri, üretim ve mühendislik ekiplerinin “üretim üzerindeki daha fazla etkiyi azaltmak için tedarik üsleriyle yakın ilişkili bir şekilde çalıştığını” ekledi.

corvette fabrika

Bu İlk Değil

Bütün bu iyimser konuşmalara rağmen bu sözlerin tutulabilir olup olmadığı şüpheli görünüyor. Çünkü Corvette üretimi COVİD – 19 pandemisi dışında da bir çok sebeple üretimini durdurmak zorunda kaldı. İlk olarak geçtiğimiz sene UAW (Birleşik Otomobil İşçileri Sendikası) ile birlikte başlayan ve yaklaşık 40 gün süren grev General Motors’a yaklaşık 2 milyar dolara patlamıştı. Daha sonrasında da pandemi nedeniyle hükümetin fabrikalarda kısıtlamalara gitmesi nedeniyle fabrika çıktı verimliliği düşen General Motors tedarik zinciri problemlerinin de ilkini Ekim ayında yaşamıştı. General Motors için kötü geçen bu iki yıl gelecekte ne gibi sorunlara yol açabilir şimdiden kestirmek güç. Ancak gereken önlemler alınmazsa General Motors için tehlike çanları çalabilir.

corvette grev

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here