Elektrikli Chevrolet Corvette yeni Dünya düzeni içinde yer alan otomobiller içinde yer alacaksa nasıl görünmeli? Eski Toyota Tasarımcısı Craig Kember’in bu konuda varsayımları var.

Chevrolet Corvette üretildiği ilk günden bu yana sahip olduğu aura nedeniyle herkesin sahip olmak isteyeceği bir spor otomobildir. Tasarım anlamında etkileyici görünümü olması herkes tarafından hayranlıkla karşılanıyor. Corvette bu hayranlığı elektrikli otomobil üretme standardı ile birleştirmek istiyor.

Elektrikli Chevrolet Corvette

Yeni Dünya düzenini oluşturan elektrikli otomobillerin türemesiyle artık elektrikli otomobil üretmek bir standart haline geldi. Hal böyle olunca efsane markaların efsane otomobilleri de bu pastaya ortak oldu. Daha önce efsane olan ve üretim hayatına daha önce son vermiş klasik araçların elektrikli konfigürasyonlarına şahit olduk. Şimdi ise geçmişten günümüze tasarım anlamında kendisinde dönemin çizgileri ile hayat vermiş bir model olan Corvette’nin yeni nesil elektrikli araçlar arasında kendisine hangi tasarım ile yer bulması gerektiğini anlatan bir haberimiz var.

Elektrikli motorlar performans açısından benzinli ve dizel motorlara göre daha dinamik olduğunu kanıtladı. Corvette E-Ray’in Z06’dan daha hızlı olması ile bunu anlıyoruz.

Peki Yeni Corvette Tasarımı Nasıl Olacak?

Corvette her haliyle benzersiz olmayı hak eden bir otomobil olmuştur. Peki Elektrikli Chevrolet Corvette nasıl şekillenecek bir fikriniz var mı? Hayal dünyamızın ötesinde bir spor otomobil bekliyoruz ancak büyük ihtimalle günümüzde üretilen elektrikli araçların üretiminde referans olan “kaykay mimarisi” üzerinde olacak gibi duruyor. Kaykay mimarisi akülü araçların otomotiv platformları için kullanılan ve tüm bileşenlerin taşındığı temel yapıya verilen isimdir.

Şimdi ise Chevroletin Corvette modeli için geçmişe gittiğini düşünelim. Yeni Elektrikli Chevrolet Corvette’nin klasik bir varyantını hayal edin. Nasıl görünürdü? Bu konuda Eski Toyota Tasarımcısı Craig Kember’in bir önizlemesi oldu. Eğer yeni bir Corvette gelecekse onu böyle görmeliyiz dedi.

C3 Stingray, Elektrikli Chevrolet Corvette İçin Belirleyici Oldu

Kember önizlemesini yaptığı Elektrikli Chevrolet Corvette’nin ilham kaynağı olarak C3 Stingray’i işaret etti. Bu efsanevi aracın Corvette ile uyumu gerçekten harika. Otomobil tasarımlarının eskiden daha yaratıcı gerçekleştiği aşikar. Günümüzde üretilen otomobillerin geçmiş ile bağlantısını sağlamak ve bazı tasarım detaylarını yakalayarak muazzam bir karışım ortaya çıkarmak mantıklı bir hareket olarak karşımıza çıkıyor.

Dilerseniz biraz aracın görünümü ve özelliklerinden bahsedelim. Kember’in paylaştığı Elektrikli Chevrolet Corvette oldukça keskin hatlara sahip. Ön kaputta havalandırma delikleri Corvette gibi bir otomobile olmazsa olmaz. Bu yüzden kember’de bu detayı atlamamış. Ancak elektrikli bir otomobilde havalandırma delikleri kullanmak ne kadar mantıklı bilemiyoruz? Zaten önizlemesi yapılan araç egzoz ve giriş delikleri tasarım itibariyle elektrikli bir güç aktarım sisteminin net bir şekilde habercisi. Bu nedenle ön kısım hakkında Chevrolet’in nasıl bir yol izleyeceğini tahmin etmek zor.

Corvette ve Stingray gibi araçların tasarım olarak radikal çizgilere ve yeniden dönüşmeye ne kadar ihtiyacı var bilinmez. Çünkü bu tip otomobiller zaten ilk tasarım adımı atıldığında fütüristik olmaları ile gündeme gelmişti. Bu da aracın var olduğu her dönemde o dönemin izlerini mutlaka üzerinde taşıyor olarak karşımıza çıkmasını sağlıyor.

Otomobil Tasarımları Geçmişe Dönse Nasıl Olur? 

Günümüzde yeniden tasarlanan otomobil modellerinin geçmişe döneceğini tahmin ediyoruz. Zaten geçmişten esinlenme durumu çok yaygınlaşmaya başladı. Keskin kenarlardan oluşan gövde şekilleri günümüzde de yerini almaya devam etmeli. Zira güncel otomobil tasarımları zamanla birbirini tekrarlar bir hale gelmek üzere.

Peki sizce otomobil tasarımları gelişmeye ve değişmeye ne kadar daha devam etmeli? Bu konu hakkında düşünceleriniz nedir? Bizlerle paylaşabilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here