Uzaktan Kumandalı Corvette | Oyuncak Değil

1
1601
uzaktan kumandalı corvette

Otomobil tutkusu birçoğumuzda çocuklukta başlamıştır. Metal kasa replika araçlar, kapısı açılanlar ve uzaktan kumandalı olanlar. Ulaşılması zor ve bir o kadar cazip olan uzaktan kumandalı arabalarımız en kıymetli varlığımızdı o zamanlar. Zaman geçip de gerçek bir otomobil sahibi olduğumuzda dahi acaba ben ona gitmeden o bana gelir mi diye düşünür olduk. Uzaktan kumandalı gerçek boyutlu bir otomobil hala hayallerimizi süsler. Hollandalı bilgisayar teknisyeni Bjorn Harms bu hayalini gerçeğe dönüştürdü. Gerçek boyutlu 2006 model bir Corvette aracını uzaktan kumanda ile kontrol edilebilir hale getirdi. İşte Uzaktan kumandalı Corvette!

Uzaktan Kumandalı Corvette C6

Bir bilgisayar teknisyeni olan Bjorn Harms, uzaktan kumandalı bir otomobil yapma fikrini çocukken izlediği ‘Geleceğe Dönüş’ filminden almış. O zaman kafasına koyduğu bu fikri 34 yaşında gerçekleştirebilmiş.

Uzaktan kumandalı hale getirmek için oyuncaklarda kullanılan sistemlerden yola çıkmış. Tek fark ise, gerçek bir arabada kontrol edilmesi gereken daha fazla değişken olması. Direksiyon, gaz pedalı, vites ve frenleri kontrol eden kumanda, otomobilin adeta oyuncak gibi kontrol edilmesine olanak tanıyor. Üstelik bütün bu kontrol işlemi, daha önce yapılan örneklerin aksine otomobilin günlük kullanımına engel olmadan yasal bir şekilde yolda kalabailmesini sağlıyor. Yani istenildiği takdirde hala koltuğuna oturup kontrolü elinize alabilirsiniz.

uzaktan kumandalı corvette

Motoru kontrol edebilecek bir kumanda sisteminin yapılması 1 yıl sürmüş. Daha sonra 3 ay bir prototip çıkarmak için uğraşan Harms, bir 3 ay da güvenli bir sistem oluşturmak için çalışmış. Ayrıca bir güvenlik önlemi de alan Harms, otomobilin kumanda menzilinden çıkması halinde frenlerin otomatik olarak devreye girip aracı durdurmasını sağlamış.

Bu, 6 litrelik V8 motoruyla 404 HP güç üreten bir makineyi kaçırmamak için hiç de fena bir önlem sayılmaz. Maksimum hızı 300 km/saat’e yakın olan bu otomobil, uzaktan kumanda ile tam kapasite kullanılabiliyor. Ancak pek güvenli olmadığı için Harms bunu henüz denememiş.

Toplamda 3.500 Euro maliyete sahip olan uzaktan kumanda sistemi ile birlikte otomobil 30.000 Euro’ya mal olmuş. Hayallerine ulaşmak isteyen birisi için katlanılabilir bir maliyet gibi görünüyor. Ayrıca ,bunu gören bazı otomobil tutkunları, kendi otomobillerine de aynısını yapmak için Harms’ın kapısını çalmış bile. Bu müşterilerden birisi, ‘Geleceğe Dönüş’ filminde rol alan otomobilin replikasına saihpken diğeri de ‘Knight Rider’ filmindeki otomobilin replikasına sahip. Yani Harms, kendisine ilham kaynağı olan otomobilleri de dönüştürmüş.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here