Beetle Karavan | Kıyıda Köşede Kalmış Bir Vosvos Projesi

2
3735
beetle karavan

Volkswagen Beetle, otomobil tarihinin en ikonik otomobillerinden birisi. Golf onun rekorunu kırana kadar da en çok üretilen Volkswagen otomobiliydi. Volkswagen Beetle sahiplerini, otomobillerini sevdiği kadar otomobilleri için üretilen aksesuarları da severler. Bu konsept tasarım da 70’li yılların ikinci yarısından 80’li yıllara uzanan bir hikayeye sahip. Bugünlere ulaşamamsı büyük talihsizlik olan Beetle Karavan, tasarımı nedeniyle geleneksel taşınabilir kabinlere göre birçok avantaja sahip.

Beetle Karavan

beetle karavan

Beetle karavan, videolarda ve resimlerde olduğu gibi öncelikle rengi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Retro görüntüsü ile bugünlerde dahi sahip olunmak istenen bu sistem, kendi içinde de artılara sahip. Bağlantı noktasından itibaren otomobilin karavan kabini ile bütünleşmesi, görsel açıdan onu rakiplerinden bir adım öne taşıyor.

Ağırlık Merkezi Daha Eşit

Ancak faydaları daha fazla. Beetle karavanda bağlantı noktası sıradan taşınabilir kabinlerde olduğu gibi aracın arkasında değil tavanında. Bu da kabin ağırlığının dört tekere eşit şekilde dağıtılmasını sağlıyor. Ayrıca arka bölümden yapılan bağlantılar hem aerodinamik açıdan hem de konfor açısından zorluk çıkarıyordu. Bu sayede ağırlık dağılımının daha eşit olmasına ek olarak aracın tavanından başlayan kabin yapısı ile hava daha az kesintiye uğrayarak yoluna devam ediyor. Yolculuk sırasında yaşanan sarsıntılar da otomobili daha az etkiliyor.

Aerodinamik Olarak Daha Verimli

Otomobilin tavanından yapılan bağlantının bir diğer avantajı, Beetle karavan için manevra avantajı da sağlıyor. Arkadan bağlantılı kabinlere göre dar alanlarda hareket kabiliyeti daha yüksek olan otomobil, ayrıca 360 derecelik dönüş kabiliyetinden de bir şey kaybetmiyor. Bu sayede kabinin istenildiği şekilde konumlandırılması da daha kolay hale geliyor.

Klasik bir karavandan istenilen birçok şeyi içinde barındıran Beetle Karavan, 4 kişilik yatak kapasitesine, mutfağa ve duş alanına da sahip. Geçmişte hapsolan bu proje, ne yazık ki bugün pek de yaygın değil. Hatta bu sistemin hurdalıklarda sürünen kabinleri mevcut. Ancak kim bilir, belki de bu yazımızı gören karavan meraklıları bu projeyi yeniden hayata geçirmeye başlar. Sahil kasabalarında kamp alanlarında bu karavanları görmek, şüphesiz harika olurdu.

İkinci El Volkswagen Beetle İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here