Turbo Revizyonu Nedir? Turbo Revizyonu Maliyeti

0
15403
turbo revizyonu

Otomobil tutkunlarının kimisinin vazgeçemediği, kimisinin de bir türlü benimsemediği bir parçadır turbo. Emisyon standartlarının sıkılaşması ile kullanımı hayli yaygınlaşan turbolar, düşük hacimli motorlardan daha yüksek güç elde edilmesini sağlıyor. Düşük devirlerde iyi bir ivmelenme sağladığı için de tercih sebebi olsa da bazen arızaları ile üzebiliyor. Turbo revizyonu nedir, nasıl yapılır ve turbo revizyonu maliyeti nedir sorularına cevap vereceğiz.

Turbo Revizyonu Nedir?

turbo revizyonu

Turbo revizyonu, aracın turbosundan kaynaklı bir arıza olması durumunda değişim yerine yapılan tamir ve yenileme işlemidir. Sıfır parça maliyetlerinin yüksek olması, otomobil kullanıcılarını bu alternatifi kullanmaya itmiştir. Otomobilinin turbosu arızalanan kullanıcılar; yeni turbo almak, parçaya revizyon yaptırmak veya revizyonlu turbo taktırmak arasında bir seçim yapmak durumunda kalırlar.

Turbo Revizyonu Nasıl Yapılır?

turbo revizyonu

Öncelikle aracın arızasının net olarak anlaşılması gerekir. Aracın arızasının turbo kaynaklı olduğu tespit edildikten sonra sökme işlemi başlar. Turbo sökülerek parçalarına ayrılır. Bu parçalar arasında kullanılabilir durumda olanlar çeşitli temizlenme aşamalarından sonra yeniden takılacaktır. Ultrasonic, kumlama ve kimyasal temizlik aşamalarından sonra yeniden montaj yapılır.

Bozuk, arızalı olan parçalar tespit edildikten sonra bu parçaların yerine yenileri monte edilir. Bu aşamada alınan parçanın sistemin geri kalanıyla uyumlu bir şekilde çalışması için kaliteden ödün vermemek gerekir.

Montaj tamamlandıktan sonra turbo, otomobilin üretim aşamasındaki verileri dikkate alınarak devir ve yağ basıncına göre ayarı yapılır. Balans ayarı da yapılarak turbo kullanıma uygun hale getirilir.

Turbo Revizyon Maliyetleri

Turbo revizyon maliyetleri otomobilin türüne ve motor hacmine göre değişmektedir. Turbo özellikleri de otomobilin motoruna göre değişiklik gösteriyor. Taban fiyat ile örnek verecek olursak turbo revizyon maliyetlerinin 800-1000 lira bandından başladığı söylenebilir. Bu sayede arızanız sıfır turbo fiyatının dörtte/beşte bir maliyetine çözülebilmektedir.

İkinci El Otomobil Fiyatları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here