Corvette Racing ’in Sonu Mu Geliyor?

0
797
Corvette Racing’in Sonu Mu Geliyor?

Corvette Racing ’in Sonu Mu Geliyor?

corvette racingPorsche’un yarışlardan çekilmesi ve BMW’nin yarışacağı yarış sayısını azaltacağını söylemesinin ardından gözler Corvette Racing ’e çevrildi. Bir süredir çalışanlarının ayrılmaları sıkıntısıyla yüzleşen Corvette Racing’in de sonu geliyor mu?

Ardı Ardına Gelen Ayrılmalar

Mayıs 2020’de Corvette Racing ekibi, uzun süredir ekip şefliğini yürüten Dan Binks’in ayrıldığı haberini duyurmuştu. Dan Binks’in ayrılma sebebi olarak ise şirketin diğer alanlardaki girişimlerini takip etmesi gerektiği söylenmişti. Geçtiğimiz çarşamba günü ise takım patronu Doug Fehan’ın yönetim kademesinde değişiklik gerekliliği için işten çıkarıldığı duyurulmuştu. Ayrıca yine aynı gün Corvette Racing’in otuz yıllık başarısının arkasındaki en önemli şirketlerden birisi olan Pratt & Miller şirketinin Oshkosh Corporation’a satıldığı duyurulmuştu.

dan binks

Porsche’nin yarışlardan çekilmesi ve BMW’nin katılacağı yarış sayısını dörde düşüreceği açıklanmıştı. Bu gelişmelerle beraber Corvette gelecek sezon büyük ölçüde kendi kendine yarışacak gibi duruyor. Bu ilk defa olan bir durum değil. 2007 ve 2008 yıllarında küçülen otomotiv şirketleri yine yarışlardan çekileceklerini açıklamışlardı ve GT1 klasmanında Corvette Racing tek başına işleri yürütmüştü. Ancak takım tekrar böyle bir riski alır mı bilinmiyor.

Takım Adına Önemli Yara

Doug Fehan’ın işten çıkarılması da takım açısından önemli bir durum. 1988 yılında GM Racing ile başlayan kariyerine 1996 yılından itibaren Corvette Racing’de devam etmişti. Corvette Racing’de geçirdiği yıllar içerisinde de 8 kere 24 Saatlik Le Mans yarışı da dahil olmak üzere 113 yarış kazanmasına vesile olmuştu. Yine bu dönemde 14 takım şampiyonluğu, 13 üretici şampiyonluğu, 13 sürücü unvan şampiyonluğu elde edilmişti.

doug fehan

Ayrıca Pratt & Miller şirketinin satılması da takım için ikinci büyük yarayı açmış durumda. Çünkü firmanın Oshkosh Corporation ile ilişkilerinin aynı şekilde devam edip etmeyeceği bir muamma. Her ne kadar Oshkosh Corporation, Pratt & Miller şirketinin adını, markasını, ekip üyelerini, tesislerini ve anlaşmalarını koruyacağını söylemiş olsa da farklı patronlarla işler nasıl yürüyecek bilinmiyor.

Corvette Racing, 2021 kadrosu için BMW’den Alexander Sims ve Porsche’den Nick Tandy’yi işe almış durumda. Bu önemli isimlerin takım içerisinde nasıl bir değişikliğe gideceklerini ve takımın geleceğini nasıl belirleyeceklerini zaman gösterecek gibi görünüyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here