Amerika’nın Kaliforniya Eyaleti’nde Fremont Polis Departmanı, Tesla Model S‘nin devriye aracı olarak kullanılmasına ilişkin bir rapor yayımladı. Raporda elektrikli otomobilden övgüyle bahseden Fremont Polis Departmanı aracın testleri başarıyla geçtiğini duyurdu. Ayrıca elektrikli aracın onlara yakıtta 4.000 $’dan fazla tasarruf sağladığını belirttiler.

Tesla Model S Her Konuda Daha Başarılı

Frermont Polis Departmanı, filosunda emekliye ayrılan 2007 model Dodge Charger‘ın yerine 2014 Tesla Model S 85’i 61.478 dolara satın aldı. Amaçları, elektrikli bir otomobilinin devriye aracı olarak kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmekti. Ayrıca yakıt maliyetlerini de düşürmek istiyorlardı. Öncelikle aracı devriye aracı olarak gereken ekipmanla donatıp devriye testlerine soktular. Araç bu testlerden sonra bir yıl boyunca devriye aracı olarak kullanıldı.

dodge charger vs tesla

Başlangıçta araç maliyetleri arasında bir miktar fark mevcuttu çünkü Fremont Polis Departmanı daha önce kullandıkları Dodge Charger’ı 40.500 dolara satın almıştı. Bu da yaklaşık 20.000 dolarlık bir farktı. Ancak bir yılın sonunda Tesla Model S’in hem menzilinin bir devriye aracı olarak gayet yeterli olduğu görüldü hem de yakıttan bir yılda 4.000 dolarlık bir kâr elde edildi. Üstelik tek kâr bu da değil. Total tamir maaliyetlerinde de yaklaşık olarak 2.000 dolarlık bir tasarruf sağlandı. Ayrıca tamir işlemleri de daha kısa süren ve daha az arıza çıkaran Tesla Model S bir yılda 27 gün daha fazla devriye yapılmasına olanak sağladı.

tesla model s polis arabası

Elektrikli Otomobiller Daha Çevreci

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Fremont Polis Departmanı yetkilileri Tesla Model S’den gayet memnun olduklarını ve maaliyetler açısından daha rahatladıklarını belirttiler. Akıllarındaki en önemli soru işareti olan menzil konusunda da Tesla Model S ile hiçbir sorun yaşamadıklarını belirten yetkililer ortalama bir devriye aracı olarak bu menzili rahatlıkla yaptıklarını ve şarj sorunu yaşamadıklarını söylediler.

Bütün bunların yanında elektrikli araç kullanmak çevre için de daha iyi bir seçenek. Yayımlanan rapora göre ortalama bir devriye aracı 42.198 lbs CO2 salınımı yaparken elektrikli araçlarda bu salınım hiç yok. Çok yakında birçok yerde elektrikli otomobilleri daha fazla hayatın içinde göreceğiz gibi. Sizce ülkemizde de bu yönde adımlar atılmalı mı? Görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here