Tesla ve Zoom elektrikli araçlar için video konferans özelliğini getirmeyi planlıyor. Zoomtopia 2022 konferansında bu detaylar paylaşıldı.

Tesla ve Zoom İş Birliği ile Araçlara Video Konferans Özelliği

Zoomtopia 2022 konferansı sırasında çevrimiçi video konferans firması Zoom, video konferans özelliğinin Tesla Modellerinden birine geleceğini duyurdu.

Zoom Ürün Müdürü Nitasha Walia bu özellik hakkında şunlar söyledi:

“Yakında bu özellik tüm yeni Tesla modellerine gelecek.”

Diğer araç üreticilerinin de benzer planları olduğunu söylemek mümkün. Mesela Ford da Zoom’un rakibi Webex ile Mach-E araçlarına buna benzer bir özellik ekledi.

Elon Musk, geçen zamanlarda sanal toplantı yazılımının araçlara geleceğini belirtmişti. Ancak Tesla bu plana öncelik vermedi. Zoomtopia toplantısında bu özelliğinde Tesla araçlarında nasıl çalışacağına dair küçük bir demo da yer aldı. Aşağıdan bu kısa videoyu izleyebilirsiniz.

Video konferans için kamera ise Tesla’nın dikiz aynasında ki kamera üzerinden olacak. Özellikle video konferans sırasında dikiz aynasında arkayı gösteren kamerası.

Bunun yanı sıra video da sadece video konferans değil ayrıca takvime bağlanma olanağınız da bulunmakta. Bu sayede kurumsal şirket çalışanları e-postalarını alabilecek ve toplantılarını kaçırma gibi bir dertleri olmayacak.

Söz konusu toplantı çok önemli ve kullanıcılar bunu kaçırmak istemiyorsa, Zoom toplantısına araçta yer alan araç içi takvim üzerinden de katılmak mümkün olacak. Böylece e-posta davetini arama ihtiyacı da ortadan kalkmış olacak.

Çıkış Tarihi ve Diğer Detaylar

Araç içi takvimi kullanmak, kullanıcıların toplantıya zamanında katılması için kullanışlı bir yol.

Zoom’un yayınladığı demo da ayrıca araca toplantıların araca nasıl yansıdığına dair bir detay yer almıyor. Video sırasında araç şarj halinde ve park etmiş. Bu da bizlere aracın sabit ve sabit bir ağa bağlanması gerektiğini düşündürüyor.

Ancak Tesla’nın bunun için de bir planı var. Tesla, teorik olarak kullanıcıların Zoom görüşmesine katılmak için aracın etkin noktasının kullanmalarına izin verecek Premium Bağlantı özelliği gibi bir planı var.

Resmi olarak Tesla Zoom ile iş birliğinde geliştirdiği video konferans özelliğini araçlarına ne zaman getireceği bilgisini paylaşmadı. Herhangi bir çıkış tarihi de paylaşımda bulunmadı. Zoom ile Tesla video konferans özelliğinin entegrasyonu ile çalışmalar yürütüyor.

2. El Tesla Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here