Lucid ev tipi duvar şarj cihazını piyasaya sürmeyi planlıyor. Firmanın ev tipi duvar şarj cihazı 19.2 kw güce kadar AC gücü destekliyor.

Lucid Ev Tipi Duvar Şarj Cihazı Hakkında Detaylar

Ev tipi duvar şarj cihazları pek çok araç üreticisi tarafından bireysel kullanıcılar için piyasada kendine yer buluyor. Bu üreticilerden bir tanesi de Air model elektrikli aracın sahibi Lucid. Lucid’in bireysel kullanıcılar için 240 voltluk Seviye 2 ev tipi duvar şarj cihazı yakında piyasada olacak.

Duvara monte edilebilen şarj cihazı en yüksek seviyede toplamda 19.2 kw elektrik gücü sağlayacak. Firma bu elektrik gücü sayesinde elektrikli aracın ekstra olarak 128 km menzil sahip olacağını söylüyor.

Duvar Şarj Cihazı Hakkında Diğer Teknik Detaylar

Evlerde yer alan elektrik devreleri belirtilen maksimum değerlerinin yalnızca %80’ini bu şarj cihazına iletebilmesini sağlıyor. Bu da Lucid’in 19.2 kw gücü iletmesi için 80 amperlik bir AC akımı kullanan Seviye 2 şarj cihazının 100 amper gücünde devre kesiciye ihtiyaç duyacağı anlamına geliyor.

Genel olarak kurulum sürecinin yanı sıra bu şarj cihazını güvenle kullanmak için, evin ana devre sisteminin kapasitesinin iki katına çıkarmak gerekiyor. Bu da Lucid’in şarj cihazının en büyük sorunlarından bir tanesi.

Bu şarj cihazını almak kurulum sürecine ek olarak bir de elektrik devresi için de ek ücret demek.

Lucid şarj cihazında ayrıca rakiplerinden daha ince ve hafif 7 metre boyunda bir kablo kullanacağını da ifade etti. Lucid’in şarj cihazını dış mekana monte edecekler için de bir çözüm önerisi var.

Dış mekan şarj cihazını şık siyah bir ünite içine monte etmek. Ayrıca şarj cihazı ilerleyen zamanlarda güncellemeleri almak için Wi-Fi bağlantısı da sunmaktadır. Cihaz kullanım sırasında rahat olması için çift yönlü şarj özelliği ile birlikte geliyor.

Fiyatı

Öncelikle bu fiyatın cihazın sadece kendisi için olduğunu belirtelim. Bu cihaz takıp çalıştırılacak bir yapıda değil. Şu an Lucid’in açıkladığı resmi rakama göre bu cihazın fiyatı 1200 dolar.

Ayrıca şarj cihazının yanı sıra kurulum ücreti de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra ayrıca evinizin elektrik sisteminde yapılacak değişiklikler de ayrıca ücret demek.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here