Tesla Otomobillerine Türkçe Dil Desteği Eklendi

0
1064
Tesla Otomobillerine Türkçe Dil Desteği Eklendi

Tesla otomobil modelleri çok yakında Türkiye pazarında yerini alacak. Bununla birlikte Tesla araçlarına Türkçe dil desteğini eklemeye karar verdi. Böylece uyum süreci daha hızlı gerçekleşmiş olacak. Tesla şu anda elektrikli araç üreticilerinin liderliğini elinde bulunduruyor. Elektrikli araçların kullanımının yaygınlaşmasında ciddi payı olan şirketin CEO’su birçok farklı alanda başarılı bir isim olan Elon Musk. Hem üretim hem de satış rekorları kıran otomobil devi, dünyanın her yerinde kullanılan bir otomobil markası olmak istiyor.

Tesla Otomobil Modelleri Artık Türkçe Dil Destekli

Tesla Otomobillerine Türkçe Dil Desteği Eklendi

Şirketin Türkiye’deki CEO’su markanın Türkiye’ye gelmek için sabırsızlandığını ifade etmişti. Türkiye’de farklı şehirlerde şarj istasyonları da kurmayı planlayan Tesla, Türkiye ile güçlü ilişkiler kurmak istiyor. Bunun için hazırlıklara dil desteği de eklendi. Tesla otomobillerinde artık Türkçe dil desteği yer alacak. Bu sayede Tesla’nın dokunmatik multimedya ekranı artık tamamen Türkçe olacak. Böylece markanın otomobilleri Türk kullanıcılar için çok daha kullanışlı bir hal alacak.

Tesla Türkiye Ekibi Türkçe Dil Desteği Haberini Paylaştı

Tesla Türkiye’deki yetkililerin açıklamalarına göre tüm Tesla otomobil modellerine Türkçe dil desteği eklenmeye başlandı. Bu işlem internet üzerinden tüm modellere kolaylıkla aktarıldı. Türkiye operasyon müdürü Kemal Geçer de bu haberi Twitter üzerinden “Hayırlı olsun!” notuyla paylaştı. Tesla halihazırda dünyadaki en iyi bilgi eğlence sistemlerinden birisine sahip. Bu sayede tüm otomobillerine uzaktan kolaylıkla güncellemeleri aktarabiliyor.

ABD’li otomobil üreticisi bu adımla birlikte Türkiye pazarına biraz daha yaklaşmış oldu. Türkiye’de Tesla Model S, Model 3, Model X ve Model Y’nin satışa sunulması bekleniyor. Tesla otomobil modellerinin satışlarının Türkiye’de hangi tarihte başlayacağı net değil. Ancak marka Türkiye pazarını büyük bir gelişim ağı olarak görüyor. Bu nedenle Türkiye pazarına önümüzdeki aylarda iddialı bir giriş yaparak pazarda belli bir yer edinmesi mümkün.

Tesla Elektrikli Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here