VinFast, tamamen elektrikli araçlarda oldukça yeni ancak VF8’i orta boy SUV pazarında zorlu bir rakip olmaya geliyor.

VinFast 2017’den beri var. Vietnam merkezli özel sektöre ait şirket, öncelikle elektrikli araçlara odaklanmakta. Üretimde sahip oldukları iki araç VinFast VF8 ve VF9’dur. Her iki seçenek de elektrikli otomobil pazarı için hızlı ve şık bir seçenek sunacak olsa da en çok dikkati çeken VF8 oldu.

2023 model yılı için piyasada göreceğiz. Ancak VinFast VF8’i ilk kez 2021’de Los Angeles Otomobil Fuarı’nda görmüştük. Araç, pek çok kişinin ilgisini çekecek bir dış görünüme sahip bir SUV! Ayrıca buna uygun menzil ve performans vaat ediyor. VinFast VF8’i farklı kılan yönlerden biri, pilin bir abonelik planı aracılığıyla sağlanacak olmasıdır. Bu birçok kişiye garip gelse de en iyi tahmin pil aboneliğinin ortaya çıkabilecek olası sorunları çözmeyi kolaylaştıracağıdır.

VinFast VF8

İşte VinFast VF8’e Ayrıntılı Bir Bakış

VinFast ve VF8 dışarıdan ne kadar harika görünse de alıcıların yepyeni bir otomobil üreticisine güvenmesi zor.

VinFast VF8’in Motoru Ve Performansı

Otomobilde biri önde diğeri arkada olmak üzere iki elektrik motoru bulunacak. Dört tekerlekten çekişli bir araç. VinFast VF8, maksimum 402 beygir gücüne ve 472 lb-ft torka sahip olacak. Otomobil üreticisi hızlanma süresini henüz doğrulamadı. Ancak raporlar, otomobilin 6 saniyenin altında saatte 0’dan 60 mile çıkması gerektiğini belirtiyor. VinFast VF8’in standart menzili 260 mildir. Pil için VinFast VF8, 90 kWh Samsung pil paketine sahip olacak.

VinFast VF8 Etkileyici Bir İç Mekâna Sahip

VinFast İç Dizayn

VinFast VF8 oldukça etkileyici bir iç mekâna sahip olacak. Bununla ilgili ortaya çıkan ilk detaylardan biri, üç yerine iki sıra koltuk olacağı. Bazıları buna itiraz etse de bu aracın daha verimli olduğu anlamına geliyor. Tasarım ekibi “tasarımda insan merkezli bir yaklaşım” kullandığını açıkladı. Sonuç olarak, bu SUV iç mekânda birinci sınıf bir deneyim sunmakta. Ayrıca otomobil üreticisinin koltukları ısıtmayı ve havalandırmayı planladığını söyledi.

Teknoloji ile ilgili olarak, otomobilde 15,6 inç interaktif dokunmatik ekran görüyoruz. Bununla birlikte 30 bilgi-eğlence özelliği bulunmakta. Bilgi-eğlence özellikleri yapay zekâ desteklidir. Hatta VF8 ayrıca doğal dili kullanan bir sanal asistana sahip olacak. Ayrıca, bu araç yüksek derecede güvenli. Güvenlik özellikleri arasında trafik sıkışıklığı asistanı, hız sabitleyici, otoyolda sürüş yardımı ve kör nokta izleme bulunmakta.

VinFast VF8 Dış Görünüm

VinFast VF8’in en çekici yönlerinden biri dış görünüşüdür. Çok özel bir şey olmasa da insanların SUV’lardan beklentilerine tam olarak uyuyor. Yalnızca 19 inç izin verilen tekerleklere sahip. Aynı zamanda bu manzaralı sürüşleri geliştirmek için etkileyici bir panoramik sunroof’a sahiptir. Renklerle ilgili olarak, 2023 VinFast, değişen sekiz renk sunmakta.

VinFast, yalnızca 2017’den beri var olduğu için oldukça yeni bir şirket. Ancak otomobil üreticisi, VF8 ile büyük bir umut vaat ediyor. Bu araba sadece iyi tasarım değil, aynı zamanda bir araba şirketi için değerli bir başlangıç. Çünkü kaliteli araçlar hakkında sevdiğimiz her şeye sahip ve pazar için yeni bir şeyi temsil ediyor.

Yeni Elektrikli Otomobiller Neler?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here