Yeni Elektrikli Otomobiller Neler?

0
1312
Yeni Elektrikli Otomobill

Yeni Elektrikli Otomobiller giderek sektörde daha fazla yer kaplıyor. Böylece sektörün öncüleri ve girişimcileri yeni modelleri piyasaya sürmek için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. 2021’de satılan yeni otomobillerin yaklaşık %12’si tamamen elektrikliydi. Her gün daha da yaygınlaşan elektrikli otomobilleri dalga dalga yayılıyor. Üreticiler şehir otomobilleri, hatchback’ler, yedi koltuklu SUV’lar, lüks limuzinler ve daha fazlası. Hepsinin elektrikli versiyonları piyasada yerini alıyor. Başka bir deyişle elektrikli otomobillerden oluşan bir dünya bizi bekliyor. Burada 2022 ve sonrasında çıkması beklenen en ilginç sıfır emisyonlu modellere bir göz atıyoruz.

Audi A6 e-tron

Elektrikli Audi Yeni Elektrikli Otomobiller

 

Elektrikli bir sedan olan Audi A6 e-tron, 2023 yılında Alman markasının e-tron rozetli elektrikli otomobil serisine katılacak. Audi A6 e-tron ve Avant A6 e-tron konseptlerinin üretim versiyonları, Porsche ile birlikte geliştirilen yeni  platformu (PPE) kullanacak. Böylelikle Audi, A6 e-tron modellerinin, quattro dört tekerlekten çekiş için çift motorlu kurulumlar sayesinde 0-62mph’den dört saniyeden daha kısa sürede koşabilen en güçlü varyantlarla 435 mil’e kadar bir menzile sahip olacağını söylüyor. Aynı zamanda bu yeni teknoloji uzun menziller için için 800 voltluk elektrik sistemine de sahip olacak. Audi A6 e-tron modellerini Arabam.com’da bulabilirsiniz.

BMW i7

Yeni elektrikli bmw i 7

Artık, BMW 7 serisi BMW i 7 olarak bilinen tamamen elektrikli bir versiyonu ile zenginleşecek. Sıfır emisyonlu lüks sedan 20 Nisan 2022’de tanıtılacak. Ancak şimdiden 370 milden fazla bir menzile sahip olacağı açıklandı. Üstelik arka yolcuların film izlemesi için 31 inçlik bir projektör ekranıyla sunulacağı da şimdiden bildiklerimiz arasında. BMW 7 Serisi modellerini Arabam.com’da inceleyebilirsiniz.

Citroen Ami

Yeni Elektrikli Otomobiller Citroen Ami

Merakla beklenen Fransız markasının yeni modeli Citroen Ami Türkiye’de Mart ayında satışa çıkacak. %100 elektrikli bir otomobil olan Ami, çevre dostu ve tam bir şehir arabası. Ayrıca Ami, 5.5kWh pil ile çalışan 8bhp elektrik motoru kullanıyor.  Ayrıca yeni elektrikli otomobilin tahmini 46 mil sürüş menzili olacak. Citroen Ami test sürüşüne Arabam.com’da ulaşabilirsiniz.

Ford Puma EV

Ford Puma EV yENİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

Ford, son derece popüler Puma kompakt SUV’un elektrikli versiyonunun 2024’te geleceğini onayladı. Böylelikle, Blue Oval’in piyasaya sürdüğü üç yeni elektrikli SUV’dan biri olmayı başardı. Ford’un Mustang Mach-E’yi takip etmesiyle ilgili ayrıntılar yetersiz kalıyor. Ancak iki sıfır emisyonlu crossover’ın Volkswagen’in kimliğiyle aynı temelleri kullanacağını biliyoruz. Ayrıca Ford 2022’de tanıtılacak orta boy crossover’ın beş kişilik olacağını ve bir şarjla 310 mile kadar çıkabileceğini iddia ediyor. Ford Puma modellerini Arabam.com’da bulabilirsiniz.

Kia EV9

Kia ev9

Kia, yeni  yedi koltuklu elektrikli SUV model EV9’un 2023’te geleceğini onayladı. Ayrıca rakiplerinin beş saniyede 0-62mph ile 336 mil yapabildiğini ve yaklaşık bir menzil sunacağını öne sürdü.  Kia’nın 2027 yılına kadar piyasaya sürmeyi planladığı 17 yeni elektrikli otomobilden birisi olan EV9, böylelikle ‘AutoMode’ adını verdiği otonom sürüş teknolojisine sahip ilk otomobil olacak. Kia SUV modellerini Arabam.com’da inceleyebilirsiniz.

Lucid Air

Lucid Air

Bir Amerikan girişimi olan Lucid Motors yeni lüks elektrikli sedanıyla sahneye geliyor. Lucid Air, Tesla Model S’nin şimdiye kadarki en büyük rakibi. Aynı zamanda tek şarjla 520 mil yol kat edebilen Air, buna ek olarak 300kW’ın üzerinde ultra hızlı şarj kabiliyetine sahip ilk elektrikli otomobil.

Elektrikli Otomobil Modelleri Arabam.com’da

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here