Volvo elektrikli araç fiyatlarının 2025 yılında şu an ki benzinli araçlar kadar ucuz olacağını ifade etti.

Volvo Elektrikli Araç Fiyatlarının Düşeceğini İfade Etti

Firma 2030 yılına kadar geleneksel yakıtlı motorları bırakma kararı alan ilk araç üreticilerinden biri. Volvo CEO’su Jim Rowan geleneksel yakıtlı araçlar ile elektrikli araçların 2025 yılında eşit fiyatta satılacağını ifade etti. Bu konuyla ilgili olarak ayrıca şunları söyledi:

Hiç bir şirketin başarılı olmak için devlet sübvansiyonuna bel bağlaması mümkün değil. 2025 yılı civarlarında fiyat paritesine ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bu yıl batarya maliyetini azaltmaya yarayan yeterli teknolojiler olacak. Teknoloji sayesinde menzil artacak. Daha az maliyetle daha fazla menzil ile hedefimize ulaşacağız.

Jim Rowan 2022 yılının başında Volvo CEO’luğu devraldı. CEO koltuğuna oturur oturmaz da elektrikli araç piyasasını takip etmeye başladı.

Volvo’nun Gelecek Planları

Sektör kaynakları her ne kadar Jim Rowan bunu dese de onun söylediklerine şüphe ile yaklaşıyor. Otomotiv sektörü gelecekte batarya ve ham madde fiyatlarında artışa sahne olacak. Bu yüzden sektör kaynakları Jim Rowan’ın bu planına şüphe ile yaklaşıyor. Tüm bu artan fiyatlara rağmen Volvo daha ucuz elektrikli araç vaat eden ikinci araç üreticisi.

İlk ucuz elektrikli araç vaat eden üretici ise Chevrolet idi. Jim Rowan’ın bu tutumunun sebebi ise batarya tedarikçisi Çinli firma CATL. Bu firma kısa süre önce kilovat başına 131 dolar batarya ile dünya lideri oldu.

Volvo bu rakamı 100 dolara kadar indirmek istiyor. Jim Rowan ayrıca Volvo’yu; Audi, BMW, Mercedes-EQ ve Tesla gibi rakiplerle aynı yere koymakta.

Bunun yanı sıra Volvo 2030 yılına kadar tüm araçlarının tamamen elektrikli araçlardan oluşmasını planlamakta. Bu yüzden Volvo Geely ile ortak girişimi olan Aurobay hisselerinin %33 kadarını elinden çıkaracak.

Bu ortaklıktan çekilmesi ile Volvo geleneksel yakıtlı araçların gelişiminden imalatına kadar tüm sektörlerden çekilecek. Bu da Volvo’yu geleneksel yakıtlı araçları tamamen terk eden ilk araç üreticisi yapacak.

Volvo’nun planı 2025 yılında küresel araç satışlarının yarısını tamamen elektrikli araçlardan oluşturma var. Ayrıca araç satışlarının geri kalan diğer yarısını ise hibrit araçlardan oluşturma gibi bir planı bulunmakta.

Sıfır KM Volvo Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here