Buruşuk deri araba koltuğu çoğu sürücünün veya yolcunun oturmaktan zevk almadığı bir koltuk deformasyonudur. Bu tür koltuklar güneş yanığına maruz kaldıkları için kırışmışlardır. Bunun dışında araçta kalitesiz bir deri kullanıldıysa sürekli olarak oturup kalkmalar da derinin buruşmasına ve araçtaki görsel bütünlüğün kaybolmasına yol açacaktır. Bu yazımızda buruşuk deri araba koltuğu düzeltme işlemlerinin ne olduğunu inceledik. Beraber göz atalım.

Koltuklarınızı Özel Bir Deri Temizleyici İle Temizleyin

Buruşuk deri araba koltuğu

Mikrofiber bir bez in üzerine az miktarda temizleyici püskürtün veya yumuşak tüylü bir havluya dökün ve koltukları yukarıdan aşağıya doğru silin. Temizleyicideki yağlama maddeleri deriyi yumuşatır ve ısıya karşı korur, bu da kırışıklıkları çözmeniz için bir başlangıç olur.

Buruşuk araba koltuğu için oto tedarik mağazasında kaliteli deri temizleyiciyi bir şişe içinde alabilirsiniz. Bu dükkanlarda farklı stil ve malzemede üretilen deriler için farklı kimyasal içeren temizleyiciler de bulabilirsiniz.

Temizleyici Sıktığımız Koltuklarda Oturun

Bu aynı zamanda derinin kuruması için gerekli olan süreyi kazanmamızı sağlarken, derinin bu solisyonu emerek düzeltme işlemlerine başlayacağımız kıvama gelmesini de sağlayacaktır. Eğer bazı nedenlerden dolayı koltuk üzerinde çalışmak için acele ederseniz koltuğun deri temizleyici emmesi için en az 10-20 dakika beklediğinizden emin olun. Bazı temizleyiciler için diğerlerinden daha uzun süre kurutma süreleri tavsiye edilir. Daha ayrıntılı yönergeler için kullandığınız belirli ürünün etiketinde özetlenen yönergeleri denetleyin.

Isı Tabancanızı Takın ve Düşük ve Orta Isıya Ayarlayın

Çoğu ısı tabancasının arka tarafında yoğunluğu, hava akışını ve diğer anahtar ayarlarını kontrol eden bir anahtar vardır. Diğerleri, küçük artışlarla tam sıcaklığı ayarlamanızı sağlayan dijital ekranlar ve düğmelerle daha gelişmiş arayüzlere sahiptir. Üzerinde çalışabileceğiniz yaklaşık 1,8-2,4 m güç kablosuna sahip olduğundan aracınızı açık bir elektrik prizine yakın bir yere park etmeniz gerekebilir. için İşleme başlarken caklığı nispeten düşük tutmak isteyecebilirsiniz. Deri esnek bir malzeme olduğu için uzun süreli, yoğun ısıya maruz kaldığında yanması, deforme olması, sertleşmesi veya küçülmesi mümkündür.

Isı Tabancasını İleri Geri Hareket Ettirin

Nozulu koltuk yüzeyinden 8-15 cm uzakta tutun ve sürekli hareket ettirin. Yaptığınız hareketle birlikte deri üzerinde küçük değişimler olduğunu fark edebilirsiniz. Isı tabancanız ve koltuklarınız arasında her zaman güvenli bir mesafe olduğundan emin olun. Bu sadece cildinizi gereksiz hasara karşı kurtarmakla kalmayacak, aynı zamanda deri etrafındaki plastik bileşenlerin erimesini de önleyecektir. Isı tabancasını uzun süre tek bir yerin üzerinde gezinmesine izin vermemeye çalış. Bunu yapmak yanıkların oluşma olasılığını artıracaktır.

Ara Sıra Mikrofiber Bez İle Silme İşlemi Uygulayın

Buruşuk deri araba koltuğu

Ayrı bir bez ıslayın ve elinizin altında bir yerde saklayın. Bu şekilde, periyodik olarak işlemi duraklatabilir ve deri üzerinde silme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Deri üzerinde yaptığınız bu soğutma ve silme işlemi ek olarak, inatçı buruşuklukları düzeltmekte size yardımcı olacak ve nazik bir buharlama etkisi yaratacaktır.

Kırışıklıklar artık düzleşmeye başladıysa işlemin devamı konusunda biraz duraksayın. Tüm süreç kırışıklıkların şiddetine bağlı olarak, toplam 1-5 dakika arasında sürmelidir. Sonraki aşama deri dokusunu koklamanıza neden olabilir.

Kırışıklıklar Tamamen Kaybolana Kadar İşlemi Tekrarlayın.

Önemli bir gelişme görmeden önce işlemi tekrarlayın. Sabırla ısıtma, silme ve koltuk incelemesi yaparak birkaç dakika sonra, koltuk üretim bandından ilk çıktığı haline bürünmeye başlamalıdır.

Deriyi aralıklı olarak soğutmak ve nemlendirmek için zaman ayırdığınız sürece, ısı hasarı tehlikeli olmaktan çıkar.

İşinizi bitirdiğinizde, ileride olması muhtemel deformelerini engellemek için deri kremi uygulamasıyla koltuklarınızı koruyabilirsiniz.

Derin Kırışıklıkları Ütüleme

Koltuklarınıza Ütü Öncesi Temizleyici Uygulayın

Ütüleme işlemi buruşuk deri araba koltuğu düzeltme işlemlerinde önemli bir yere sahiptir. Bir mikrofiber bez veya yumuşak havlu üzerine seçtiğiniz temizleyici ürünün makul bir miktar sıkabilirsiniz. Gerekirse, herhangi bir fazla temizleyiciyi silmek için ayrı bir bez veya havlu kullanın. İşleme devam etmeden önce 1-2 saat oturup bekleyin.

Her zaman yoğun ısıya maruz kalmış buruşuk deri araba koltuğunu sonrasında serin klima havasıyla maruz bırakmak onarım başlangıcı için yararlı bir işlem olacaktır.

Ütüyü Fişe Takın ve Minimum Sıcaklığa Ayarlayın

Başlamadan önce en yüksek sıcaklığa ulaşmak için ütüye birkaç dakika verin. Isınırken, aracınızın içinden geçin ve eski haline getireceğiniz koltukların yığılma yapmadığından ve küçük enkazdan tamamen temiz olduğundan emin olun.

Aracınızın içinde ütüyü kullanabilmeniz için ihtiyacınız olan uzatma kablosu edinmek zorunda kalabilirsiniz.

Ütünün çok ısınmasına izin vermemek önemlidir. Eğer çok ısınırsa, kolayca kalıcı dokusal değişiklikler veya renk değişikliği yol açan, deri kavurucu deformasyon meydana getiebilir.

Ütü İşlemi Öncesi Yüzeye Havlu Gerin

Havluyu derideki buruşmuş bölümün üzerine ortalayın ve koltuğun mümkün olduğunca büyük bir kısmını kapsadığından emin olmak için kontrol edin. Gerekirse dışarıdaki kırışıklıkları düzeltmek için daha sonra hareket ettirebilirsiniz, ama şu an için sadece kıvrımın en derin olduğu noktaya odaklanmak gerekiyor.

Ayrıca kullanışlı bir havlu yoksa bir sert bez çantalar kullanabilirsiniz. Ütü, havlu veya bez çanta sayesinde doğrudan deriye maruz kalmadığı için deri ile arasında güvenli bir mesafe olacaktır.

Havlu veya Bez Çanta Üstüne Ütüyü Basın

Orta miktarda basınç kullanarak ütüyü koruyucu katmanınıza karşı tutun. Koyduğunuz bölge ısınmaya başladığı an ısıyı yaymak için ütüyü diğer bölgelere hareket ettirin. Ütüyü koltuk üzerinde masaj yapar gibi yavaş yavaş hareket ettirmeniz kırışıklıkları ve benzeri kusurları yok etmek için etkili bir işlem yaptığınız anlamına gelir.

En iyi sonuçlar için, kırışıklık uzunluğu boyunca ütü sıcaklığının eşit bir şekilde dağıldığından emin olun.

Burada çok teknik bilmeye gerek yok. Bu sadece herhangi bir sıradan giyim eşyasını ütülüyor gibi hissetmeni yeterlidir.

Son Kontrolleri Yapın

Bir ya da iki dakika ütüledikten sonra, ütünüzü bir kenara koyun, havluyu veya çantayı çıkarın ve ilerlemenizi kontrol edin. Eğer deri görünümünü ile mutlu iseniz, işlemleri sonlandırmak için malzemeleri toplamaya başlayın. Eğer değilseniz, her iki elinizi de hafifçe esneterek, deriyi yoğurun ve orijinal kırışıklık belirtisi olana kadar düzleştirmek için kullanın.

İşiniz bittiğinde deri biraz sarkıyor gibi görünüyorsa endişelenmeyin. Soğudukça biraz küçülür, koltuğun yüzeyi çekerek gergin olur.

Deri doğal elastikiyetinin ötesine gerilmiş olan yerlerde ezikler ve divotlar gibi ciddi deformasyonların az ya da çok kalıcı olabileceğini unutmayın.

Koltuğu daha güçlü, esnek ve çekici tutmak için deri kremi kullanmayı ve koltuklarınızın bakımını yaptırmayı unutmayın.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here