Deri Döşeme Bakımı | Aracınız Kışa Hazır mı?

0
1051
deri döşeme bakım

Deri Döşemelere Düzenli Olarak Bakım Yapılmalıdır.

Birçok kişi otomobil alırken deri koltuklu olmasını ister. Deri döşeme görünümü ve hissiyatı açısından çok güzel olsa da düzenli olarak bakım ve ilgi ister. Gerekli bakım yapılmadığında hava değişimlerinden etkilenir ve sertleşir. Sertleşen deride çatlamalar ve yırtıklar oluşabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için düzenli olarak araç derilerinin bakımlarını yapmak gerekir. Bu yazımızda Mevsim değişikliklerinden çok fazla etkilenen deri döşemelerin bakımlarından bahsedeceğiz.

deri bakımı

Deri Döşeme Temizlik ve Bakımları

Normal şartlarda Bu işlemleri oto detailing firmaları yapmaktadır. Ancak otomobilleriyle uğraşmayı hobi edinenler için hazırladığımız bu yazıda sizlere bazı bakım ürünleri üreten firmaların geliştirmiş olduğu ürünleri ele alarak işlemin nasıl yapıldığını anlatacağız.

deri döşeme bakımı

Deri Döşeme Temizliği

Deri döşeme temizliğinde seyreltilmiş bir şekilde sıvı sabun ve sirke kullanabileceğiniz gibi bu tarz işler için üretilmiş olan deri temizleyici kimyasalları da kullanabilirsiniz. Bu tarz ürünleri kullanmadan önce göze batmayan bir noktada deneyerek zarar görüp görmediğini anlamanız gerekir. Deri döşeme temizlik işlemini şu şekilde yapmalısınız;

  • Herhangi bir sıvı kullanmadan önce deri koltuğunuzdaki toz ve kirlerden kurtulmanız gereklidir. Özellikle 2 parçanın birleştiği noktalar özenle temizlenmelidir.
  • Temizlik için kullanılacak olan sıvı sprey şeklinde sıkılır. Sonrasında sert olmayan küçük bir fırça yardımıyla derinin desenine nüfus etmiş kirlerin çözünmesi sağlanır.
  • Hafif nemli bir mikrofiber bezle deri koltuklar silinir.
  • Koltuklar ve döşemeler kuruması için havalandırılır.

Deri Döşeme Bakımları

Deri döşemeler yapı itibarı ile düzenli bakım gerektirmektedir. Mevsimlerin değişmesi deri döşemelerin sertleşmesine ve çatlamalar oluşmasına sebep olabiliyor. Bu sebeple en geç 3 ayda 1 temizlik ve bakım yapmanız şart. Bakımları herhangi markanın deri koruyucu ürünleriyle yapabilirsiniz. Benim kullanmış olduğum ve sizlere tavsiyede bulunacağım ürün Meguiars firmasının “Rich Leather” isimli ürünü. Bu ürünün deriyi korumak dışında temizleme özelliği de var ancak ben ürünü kullanmadan önce döşemelerimi mutlaka temizlerim. Ürün kullanıldığında koltuk derileri mat ve göz alıcı gözükür. Düzenli kullanıldığında derilerin sertleşmesini önler. Bu durumda çatlamaların önüne geçer. Fiyatı biraz yüksek olsa da aracınız için değer. Bu ürün yerine sıvı vazelini de düzenli olarak kullanabilirsiniz. Her iki ürün de döşemelere sıkılır. Yumuşak bir fırça yardımıyla deriye işlenmesi sağlanır. Belirli süre beklenir ve nemli bir mikrofiber bezle silinir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here