Kia Picanto Latin NCAP’ten 0 Puan Aldı

0
1155

Latin NCAP: “Kia Picanto ‘nun Geliştirilmesi Gerekiyor”

Latin NCAP, Kia markasının kompakt sınıftaki hatchback modeli olan Picanto’nun çapışma testlerini gerçekleştirdi. Picanto Bu testlerden 0 yıldız almıştır. Bunun sonucu olarak Amerika’da satışta olan Picanto modelinin geliştirilmesi gerektiği hakkında geribildirimde bulunuldu.

Kia Picanto Latin NCAP Test Sonuçları

Kompakt sınıftaki bu otomobil “Yetişkin Yolcu” testini %0, “Çocuk Yolcu” testini %29, “Yaya Güvenliği” testini %51 ve son olarak da “Yardımcı güvenlik asistanı” testini %7 ile tamamlayabildi.

Kia Picanto ‘nun Baz Paketi Yalnızca Sürücü Airbag’i Bulunduruyor

Kia Picanto bahsi geçen bu bölgede baz paketinde yalnızca sürücü airbag ile satışa sunulmaktadır. Latin NCAP ‘ten alınan geri bildirimlere göre yolcu hava yastığı olsa dahi sonuçlar değişmeyecekti. Araç donanımları içerisinde ABS ve ESC donanımları opsiyon olarak sunulabiliyor ancak baz pakette bulunmuyor. Opsiyon olarak yalnızca yolcu (göğüs) airbag’i alınabiliyor. Yan gövde ve kafa hava yastıkları opsiyon olarak dahi alınamıyor.

picanto
Üçüncü nesil Kia Picanto, 2017 yılında Euro NCAP tarafından test edildiğinde, “Yetişkin Yolcu” yüzde testinden 79, “Çocuk Yolcu”dan yüzde 64, “Yaya testi”nden yüzde 54 ve “Güvenlik Asistanı”ndan yüzde 25 alarak üç yıldızı cebine atmıştı.

Latin NCAP Genel Sekreteri Alejandro Furas

Latin NCAP Genel Sekreteri Alejandro Furas;  “Kia gibi küresel bir otomobil üreticisinin, Kia Picanto modelini Avrupa pazarlarında 10 bin 185 dolar karşılığında 6 hava yastığı, yaya koruması ve ESC standardı ile sunması; bizim bölgemizde ise otomobilin bu kadar düşük güvenlik seviyeleri sunması kesinlikle dehşet verici” dedi.

Furas devamında; “Avrupa güvenlik donanımı, Latin Amerika’da isteğe bağlı olarak sunulmuyor. Latin NCAP, Kia’yı şimdi harekete geçmeye ve Picanto’nun yanı sıra Latin Amerika ve Karayipler bölgesindeki tüm filosunda önemli iyileştirmeler yapmaya çağırıyor. Latin NCAP, tüketicilere bu kadar düşük güvenlik performansına sahip bir modeli satın almalarını önermiyor.” bu sözleri dile getirdi.

picanto

Başkan Ricardo Morales

Başkan Ricardo Morales ise “Aynı üreticinin bu çifte standarda sahip olması kabul edilemez. Bunun durması için, hükümetlerin Latin NCAP olarak bağımsız ve şeffaf bir tüketici bilgi sistemini teşvik etmeli. Böylece bölgede satılan araçların güvenlik seviyelerini iyileştirmesi gerekiyor” dedi.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here