Yaz Sürüş Kılavuzu: Sabırsızlar İçin

0
1131
Yaz Sürüş Kılavuzu

Sürücüler için yazın gelişi hem bir nimet hem de bir lanettir. Niye ya? Çünkü uzun güneşli günler bizi dışarı çıkıp güneşin tadını çıkarmaya teşvik ederken, nüfusun yarısı aynı fikre sahip bu, çok fazla trafik sıkışıklığı ve arabanız yakıt tüketirken bir karavanın arkasına bakarak harcanan zaman anlamına geliyor. Detaylar için “Yaz Sürüş Kılavuzu: Sabırsızlar İçin” adlı yazımızı okumaya devam edin.

Mekanik arıza tehdidiyle birlikte artan trafik ve yaz aylarında araç kullanmak hem siz hem de aracınız için stresli ve zorlu bir deneyim haline gelebilir. Bu yaz güvenli ve mutlu bir sürüşü garantilemek için, mekanik sorunlardan seyahat maliyetlerinizi düşürmeye kadar sezonun zorluklarıyla başa çıkma konusunda tavsiyelerimiz burada.

Yaz Sürüş Kılavuzu

Yaz Sıcağı Arabanızı Nasıl Etkileyebilir?

Yaz sürüş kılavuzu adlı yazımızda bu soruya cevap bulacaksınız. Yazın sürüşün etkileri kışın soğuk havaları kadar çarpıcı görünmese de, sıcaklığın arabanıza ekstra talepler getirdiğini belirtmekte fayda var. Burada, yaz aylarında yüksek sıcaklıkların arabanızda yaratabileceği mekanik etkiye bakıyoruz.

Aşırı ısınma yaz aylarında tipik bir araba sorunudur. Arabalar yüksek sıcaklıklarla başa çıkmak için tasarlanmıştır ve cıva ne kadar yükselirse yükselsin motorunuzun sıcaklığını korumak soğutma sistemine bağlıdır. Ancak, aracınızın soğutma sisteminin altında yatan bir sorun varsa, yazın yüksek sıcaklıkları semptomlarını şiddetlendirebilir ve motorun aşırı ısınmasına neden olabilir.

arabanın aşırı ısınması yaz aylarında tipik bir araba sorunudur

Aracınızın bakımını periyodik olarak yaptırarak ve soğutma suyu/antifriz seviyesini iki haftada bir kontrol ederek, yaz yolculuğunuzu mahvedecek bir soğutma sorununu önleyebilirsiniz.

Lastikler !

Sıcaklıklar yükselip alçaldıkça, lastik basınçları genellikle birkaç PSI’dan fazla olmamak üzere hafifçe değişme eğilimindedir. Hava sıcak olduğunda, lastiklerinizin basıncının artması muhtemeldir ve potansiyel olarak onları yükünüz için önerilen PSI’ın üzerine iter.

araba lastiğinde metalik çivi yakın çekim, araba lastiği tamiri

Bu, lastikler çok aşınmış veya hasar görmüşse patlama olasılığını artırabilir. Lastikte aşınma, hasar ve yan duvarda çatlak olup olmadığını kontrol edin ve bu belirtilerden herhangi birini görürseniz değişmelerini sağlayın. Ayrıca, aracınızın kullanım kılavuzunda önerildiği gibi, lastik basınçlarını yükünüze göre ayarlamanız gerektiğini de unutmamakta fayda var.

Diğer Yaz Güvenliği Sorunları

Yaz, kıştan daha keyifli bir sürüş deneyimi yaşatabilir, ancak sezon, otomobille ilgili tuzaklardan yoksun değil. Burada, en güneşli yaz günlerinde direksiyon başında nasıl güvende kalacağınıza dair ipuçları sunuyoruz.

Parlama

Yaz aylarında sürücüler için en büyük tehlikelerden biri, güneş ışığının ön camdaki kir ve döküntülere çarpmasıyla oluşan parlamadır. Güneş kamaşması olarak da bilinen parlama , AA tarafından yapılan araştırmaya göre yılda yaklaşık 28 yol ölümüne neden oluyor. Bu yüzden bundan nasıl kaçınacağınızı bilmeniz hayati önem taşıyor.

 

Tehlikeli Yansıma

Parlamanın görüş alanınızı bozmasını önlemek için, aracınızın camlarının içini ve dışını temiz tutun ve seyahate çıkmadan önce cam yıkama haznesinin tamamen doldurulduğundan emin olun. Ön camdaki kir ve lekeler, genel olarak görüşünüzü bozmanın yanı sıra güneşin kamaşma olasılığını artırır. Ayrıca, aşınmış veya çatlamış olmaları halinde lekelere neden olabileceğinden, ön cam sileceklerinin durumunu da kontrol edin. Ayrıca her zaman bir çift güneş gözlüğü taşıyın.

Yol Çalışmaları ve Gevşek Talaşlar – Yaz Aylarında Yol Çalışmaları Artıyor

Yaz aylarında daha fazla bakım çalışması yapıldığını fark edeceksiniz, bu da yolların yeniden kaplandığını görebileceğiniz anlamına geliyor. Eğer öyleyse, taşlar boyalarınıza ve farlarınıza zarar verebileceğinden gevşek yollara dikkat edin. Gevşek yolların üzerinden geçerken geçici hız sınırına bağlı kalın ve öndeki araçla aranızdaki mesafeyi koruyun.

Saman Nezlesi

Saman nezlesi, yaz aylarında araba kullanırken göz önünde bulundurulması gereken bariz ama önemli bir faktördür.

Yaz Sürüş Kılavuzu

Önemli bir nokta; saman nezlesi çekiyorsanız, özellikle otoyolda direksiyon başında hapşırırken dikkatli olun. 70mph’de hapşıracak ve gözleriniz kapalı olarak 100 metreden fazla seyahat edeceksiniz. Bu bir kaza geçirmeye yetecek kadar zaman demek. Sulu gözleri ekleyin ve tehlikelerin nasıl arttığını görebilirsiniz. Uzun bir sürüş planlıyorsanız, seyahate çıkmadan önce saman nezlesi tedavisini tamamladığınızdan emin olun. Hapşırmayı tamamen önlemenin imkansız olduğunu biliyoruz, ancak yaz yaklaşırken dikkat edilmesi gereken bir şey.

 

Yaz Yakıt Maliyetleri – Yakıt tüketimi hava nedeniyle azalır ancak klimaya dikkat edin.

İyi haber şu ki, daha sıcak hava aslında yakıt tüketiminizi artırarak daha uzun süre sürüşe devam etmenize yardımcı olabilir. Ancak, tüm yolculuk boyunca klimanızı tam olarak çalıştırarak bunun kolayca ortadan kaldırılabileceğini hatırlamakta fayda var.

Ne yazık ki, sürüş sırasında pencereleri açmak sürtünmeyi arttırır ve yakıt verimliliğiniz için de iyi değildir.

Yaz Sürüş Kılavuzu

Sıcak havalardan en iyi şekilde yararlanmak için, aracı soğutmak amacıyla yola çıkmadan önce arabanızın camlarını (ve hatta mümkünse kapılarını) açın. Sürüşe başladıktan sonra, camları kapatın ve arabayı soğuk havayla doldurmak için klimayı bir süre çalıştırın, ancak sürekli çalışır durumda bırakmayın.

Daha fazla havaya ihtiyacınız varsa, otoyolda olduğunuzdan daha az sürüklenme olacağından, daha düşük hızlarda sürerken camları açın. Soğuk içecekleri arabada, serin bir kutuda saklayın. Arka taraftaki yolcu camlarına gölgelik koymak, nispeten düşük bir maliyetle sıcaklığın yükselmesini durdurmaya da yardımcı olabilir ve özellikle çocukları korumak için iyidir.

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here