Süper Hızlı Şarj Çağı Geliyor! Dolum Süresi 90 Saniyeye Kadar İnecek

0
1070
Süper Hızlı Şarj Çağı Geliyor! Dolum Süresi 90 Saniyeye Kadar İnecek

Süper hızlı şarj çağı ile dolum süresi 90 saniyeye kadar inebilir. Yapılan son çalışmalar bir elektrikli otomobilin ultra hızda şarj olabileceğini söylüyor. Halihazırda elektrikli araçlara olan talep giderek artıyor. Ancak hala bu araçlara geçişte tereddüt yaşayanlar var. Çünkü araç şarj etmek, araca yakıt almaktan daha fazla zaman alıyor. Ancak artık son çalışmalar ile bu tereddüt ortadan kalkacağa benziyor. Çünkü elektrikli araç bataryaları zarar vermeden 10 dakika ile 90 saniye arasında şarj etmek mümkün olacak. Şu anda elektrikli araçlarda kullanılan lityum iyon pilleri çok hızlı şarj edilince çok hızlı ömürlerini dolduruyorlar. Böylece yeni maliyetler ortaya çıkıyor. Ancak bir araştırmada Ancak pillerin yüksek hızlarda şarj edilmesi durumunda nasıl eskidiğini araştırdı. Bunun için de makine öğrenimi tekniklerini kullandı. Böylece 30.000 veri noktasından elde edilen sonuçlar incelendi ve pile zarar vermeden ultra hızlı şarjın mümkün olduğu açıklandı. Bu yeni nesil teknoloji 5 yıl içerisinde kullanıma hazır olacak.

Yeni Teknoloji ile Elektrikli Araç Fiyatları Düşecek

Süper Hızlı Şarj Çağı Geliyor! Dolum Süresi 90 Saniyeye Kadar İnecek

Süper hızlı şarj teknolojisi ile artık uzun süreli yolculuklar elektrikli araçlar için oldukça kolay olacak. Üstelik hem ucuz hem de verimli bir yolculuk sağlayacak. Aracın içerisinde yer alacak küçük bataryalar aracın daha ucuz olmasını sağlayacak. Ayrıca uzun mesafe gerektirmeyen sürücüler de daha fazla tercih edecek. Çünkü elektrikli araçların fiyatlarında batarya maliyeti önemli bir yer tutuyor. Şimdi hem boyutu küçülecek hem de daha az güçle çalışacak. Bu sayede artık elektrikli araçlar daha ucuz olacak.

Süper Hızlı Şarj Kuantum Teknolojisiyle Mümkün Olacak

Süper Hızlı Şarj Çağı Geliyor! Dolum Süresi 90 Saniyeye Kadar İnecek

Artık yeni bataryalar aşırı hızlı dolabilecek. Çünkü kullanılan kuantum hızlanması bunu zarar vermeden sağlamayı başarıyor. Şu andaki piller araçları paralel şekilde şarj ediyor. Bu nedenle pil ne kadar  büyük olursa şarj süresi de o kadar az oluyor. Ama kuantum ortaya çıktığında buna gerek kalmayacak. Çünkü güç merkezden alınacak. Böylece üst düzey verimin alındığı bir çağ çok yakında başlayacak.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here