Elon Musk Açıkladı: Tesla Otonom Sürüş Artık Daha Pahalı Olacak!

0
1047
Elon Musk Açıkladı: Tesla Otonom Sürüş Artık Daha Pahalı Olacak!

Elon Musk açıkladı; Tesla otonom sürüş artık daha pahalı olacak! ABD’li otomobil üreticisinin CEO’su Elon Musk sürücü asistanı yazılım maliyetlerinin arttığını söyledi. Bununla birlikte otonom araçların fiyatlarının da otomatik olarak artacağı belli oldu. Buna göre 5 Eylül itibariyle sürücü asistanı yazılım maliyetleri 15.000 dolar değerinde olacak. Her geçen gün sürücüsüz araçların popülerliği artıyor. Bu anlamda en başarılı olan markalardan birisi olan Tesla, bu zamana kadar teknolojik altyapısıyla adından sıkça söz ettirdi. Özellikle Tam Otonom Sürüş (FSD) sistemi sayesinde kullanıcıların otomobil ile ilişkisini değiştiriyor. Yepyeni kolay araç deneyiminin elbette ki bir maliyeti var.

Elon Musk Açıkladı: Otonom Sürüş Teknolojisi Artık 15 Bin Dolar

Elon Musk Açıkladı: Tesla Otonom Sürüş Artık Daha Pahalı Olacak!

Tesla 2022 yılı içerisinde bir kez daha Tam Otonom Sürüş (FSD) özelliğinin değerini artırıyor. Musk, sürücü yardım yazılımının maliyetinin erken aşamada 15 bin dolar olacağını açıkladı. 5 Eylül itibariyle gerçekleşecek olan bu fiyat artışı öncesinde sipariş edilen araçlar için geçerli olmayacak. Onlar için yine 12 bin dolarlık tarife geçerli olacak.

İşte Musk’ın Açıklaması

Yazılımların otomotiv sektöründeki önemi her geçen gün artıyor. Kendi kendine giden araçlar için de yazılımlar olmazsa olmaz. Bu nedenle fiyat artışı çok da anormal bir durum değil. Şu an için ön aşama yazılım fiyatında bir artış olacağını Elon Musk açıkladı. Ancak bundan sonraki süreçte FSD aboneliklerinde de bir fiyat artışı olup olmayacağı bilinmiyor. Şu an için otonom araçlarından Tesla aylık 199 dolar abonelik ücreti alıyor. Otonom sürüş teknolojisi her geçen gün yaygınlaşırken bu tür fiyat artışlarının da daha sık görmemiz mümkün.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here