Karşınızda Shelby American GT500 Red Code

0
1357
shelby red code

Shelby American GT500 Red Code, senede sadece 10 adet üretilecek!

Shelby American ilk kez deneysel otomobillerden birini üretmeye karar vermiştir. Bu sebeple GT500 Code Red isimli modelde çift turbolu bir motor kullanılacaktır. Ayrıca bu Shelby American’ın ilk defa çift turbolu bir otomobil ürettiği anlamına geliyor. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

İşte Shelby American GT500 Red Code

Yeni model standart Shelby’den görünüş olarak elbette biraz farklı ancak kaputun altında da bazı farklılıklar bulunmakta. Daha güçlü bir intercooler ile güçlendirilen bir motor var. Ayrıca yeni bir yakıt sistemi ve yeni bir motor yönetim sistemi de mevcut. Tüm bunlar kaputun altında yatan 5.2 litrelik V8 motorun daha iyi şekilde çalışması amaçlı.

Tüm bunların sonucunda ise 1.000 beygirlik bir güç ve 1.058 Newton- metre gibi bir tork değeri elde edebilmekte. Öyle ki, bu değerleri 93 oktan değerine sahip yakıt kullandığınızda elde edebiliyorsunuz.  Shelby American geniş gövde kitine, tamamen yenilenen jantlara ve geliştirilen bir süspansiyon setine de sahip. Karbon fiberden oluşan kaputtan bahsetmeden olmaz. Fakat sizlere bir haberimiz var, bu Shelby American şirketinin GT500 Code Red adıyla ürettiği ilk araç değil. 2008 yılında şirket, 5.4 litrelik V8 motora sahip GT500’ün geliştirilmesi için Nelson’s Raicng Engines şirketinin yardımıyla tıpkı böyle bir projeye başlamıştı. Fakat yüksek maliyet nedenleriyle aracı üretemediler.

Öyle ki, GT500 Red Code gerçekten güçlü teknik özelliklere ve modern bir tasarıma sahip. Senede yalnızca 10 adet üretilmesi planlanan bu modelin ilgiyle karşılanacağına dair bir şüphemiz yok. Ayrıca araca dahil edilen yeni bir yakıt sistemi ve motor bizlere aracın büyük bir özenle tasarlandığı hakkında bilgiler vermekte. 2020 ve 2022 yılları arasında üretilen Shelby GT500s modellerini kapsayan tasarım özellikleri gelecek günlerde daha da detaylandırılacaktır. Sonuç olarak senede 10 adet üretilecek olan model 2020 ve 2022 yılında üretilen Shelby GT500s modellerini kapsayacaktır. Başlangıç fiyatı ise 209 bin dolar olacak. Bu içeriğimizde Shelby GT500 Red Code hakkındaki bilgileri sizlerle paylaştık.

Peki, sizler Shelby American Red Code modeli hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda yorum kısmında düşüncelerinizi de belirtebilirsiniz.

ARABAM GARAJ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here