Çok özel bir Mustang Shelby GT500CR, Oklahoma merkezli resmi lisanslı Ford ve Shelby American devam arabalarının üreticisi olan Classic Recreations tarafından yapılmıştı. Classic Restorations ve Shelby American, Shelby GT500CR Carbon Edition için sınırlı sayıda üretim yaptığını duyurdu.

Türünün ilk örneği olan program, Classic Recreations’ın “ikonik klasik Amerikan stiline sahip yeni nesil modern yüksek performanslı araçlar inşa etme” girişiminin bir parçasıdır.

Mustang Shelby GT500CR Tasarımı

Sadece 25 tane üretilecek örneğin her biri, SpeedKore tarafından oluşturulan özel karbon fiber gövde panelleri ile kaplanmıştır. Özel Shelby GT500CR modeli ayrıca önde Michelin 225/40 lastiklerle ve arkada 315/30 lastiklerle sarılmıştır. Aracın dört köşesinde 18 inç jantlar içerir. Dış kısımda ayrıca üçlü yarış şeritleri, sıralı arka lambalar ve Le Mans tarzı bir gaz kapağı bulunur.

Mustang Shelby GT500CR Karbon Gövdesi

Classic Recreations’ın karbon fiber GT500CR’si, orijinal 1967 veya 1968 Mustang’den restore edilmiş bir donör çelik küvetle başlar. Daha sonra tamamen yeni karbon fiber gövde panelleriyle donatılmıştır. SpeedKore tüm bir GT500CR gövdesinin mavi ışık taramasından üretilen bir 3D dijital modelden başlar. Gövde beş eksenli bir CNC makinesi, kalıplı fişler ve panellerle keser ve ardından havacılık sınıfı pre-preg karbon fiber kullanılarak çekilir.

Mustang Shelby GT500CR Tasarımı

Teknik Özellikler

Kabuğun altında, Coyote V8 motoru devasa bir Whipple süperşarjı ile doldurulmuş ve şimdi 810 HP pompalıyor. Bu motorla eşleştirilmiş, 9 inçlik bir arka uçtan tekerleklere güç gönderen 3:70 vites oranına sahip Tremec altı ileri manuel şanzıman. GT500CR ayrıca Vaporworx ikiz elektrikli yakıt pompaları, Magnaflow susturucular, çift 2,5 inç egzoz, BeCool alüminyum çapraz akışlı radyatör, Stainless Works uzun tüp başlıkları ve bir çift 13 inç elektrikli soğutma fanı içerir.

Otomobilde yapılan diğer performans modifikasyonları arasında Wilwood altı pistonlu ön frenler ve oluklu, çapraz delikli ve çinko yıkamalı fren disklerini ısırtan dört pistonlu arka frenler yer alıyor. Ayrıca ayarlanabilir ön ve arka coilovers, büyük boy ön ve arka sallanma çubukları ve elektrikli kremayer ve pinyon direksiyon dönüşümü vardır.

Yol için bağlanan her GT500CR’nin Carroll Shelby Scat Rally Series 1000 koltukları, 5 noktalı emniyet kemerleri, Carroll Shelby imzalı beyaz göstergeleri, deri kaplı alüminyum direksiyon simidi, Carroll Shelby GT500CR zemin kaplamaları ve bir dizi Alcantara aksan.

Shelby GT500CR Karbon Edition fiyatları $ 298,000’dan başlar.

İkinci El Ford Fiyatları

7 YORUMLAR

  1. bu araç gerçekten, efsanenin tam olarak karşılığı bence… ister karbon kaplansın ister boyasız olsun efsane oluşundan bişe kaybetmez ama … karbonda gerçekten harika olmuş. ne giyse yakışır diyorlar ya tam olarak öyle işte…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here