Citroen e-C4 Ekim’de Türkiye’de! İşte Detaylar;

0
1278
Citroen e-C4, kırmız renk, önden görünüm

Yeni Citroen e-c4, çevreci sürüş ve üstün konfor özelliklerini birleştiriyor. Kompakt hatchback sınıfında kendine özgü tasarımıyla fark yaratan yeni modelin %100 elektrikli versiyonu ë-C4, Ekim ayında Türkiye’de satışta olacak. Fransız marka ë-C4 ile elektrikli mobilite hamlesini devam ettirmeyi planlıyor. Çünkü mobilite dünyasının her alanına değen ve herkes için erişilebilir mobilite çözümü sunmak en büyük hedeflerinden birisi. Yeni elektrikli model, 350 km (WLTP döngüsü) menziliyle günlük kullanım dışında uzun yolculukları destekliyor. Ayrıca 50 kWsa bataryayı 100 kW DC hızlı şarj gücüyle birleştiriyor. Böylece rakiplerinin çoğundan daha iyi şarj süreleri sunuyor.

Fransız üretici, mobilite dünyasının her alanına değen ve herkes için erişilebilir mobilite sunmak hedefinde. Şimdi de C4 modelinin tamamen elektrikli versiyonu ë-C4’ü Ekim ayında Türkiye’de yollara çıkarma hazırlığı içerisinde. Hem erişilebilir olma hem de müşteri gereksinimlerini karşılayan şarj özelliğine sahip. Böylece ideal bir teknoloji çözümü olarak piyasadaki yerini alıyor.

Citroen e-C4, kırmızı ve gri renk, arkadan görünüm

Yeni Citroen e-C4 Yüksek Menzil ve Konfor Vaat Ediyor 

ë-C4, günlük kullanım için ideal çözümü sunuyor. ë-C4’ün kullanım kolaylığı çoğu kullanıcının günlük kullanımını; sessiz, sarsıntısız, dinamik ve CO2 içermeyen bir sürüşle karşılıyor. 50 kWsa kapasitesindeki batarya, günlük kullanımda ofiste ve evde geleneksel bir priz veya Wall Box aracılığıyla şarj edilebiliyor. Onaylı 350 km (WLTP döngüsü) menzili sayesinde bataryayı her gün şarj etmeye gerek kalmıyor. Ayrıca, hem dikkat çekici iç hacmi hem de optimize olan ağırlığı sayesinde günlük kullanımda maksimum konfor ve menzil vaat ediyor.

100 kW Hızlı Şarj (DC) ile 30 Dakikada Şarj Mümkün

ë-C4, günlük mobilite ihtiyacınızı daha pratik hale getirirken, aynı zamanda uzun mesafe yolculuklarınızı kolaylaştıran özelliklere sahip. 100 kW hızlı şarjı destekleyen bataryası sayesinde, uzun yolculuklar artık daha stressiz. Uzun yolculuklarınız sırasında bir kahve ya da yemek molası verdiğinizde aracınızı şarja takmanız yeterli. Sadece 30 dakika gibi kısa bir sürede batarya 80%’e kadar şarj edilebiliyor. Elektrikli araçlarda lityum-iyon piller kullanıldığı için, hızlı şarj (DC) ile dolum hızı, şarjın başlangıcında, sonuna göre daha hızlı gerçekleşiyor. Bu nedenle, bataryanın tamamen dolmasını beklemek yerine bataryayı 80%’e kadar şarj ederek yola çıkmak daha avantajlı olmakta.

Citroen e-C4, kırmızı renk, arkadan görünüm

Yüksek Verimli Isı Pompası

İçten yanmalı motorlu araçlarda, kabin içi ısıtma motordan çıkan egzoz gazının sıcaklığı sayesinde mevcut. Elektrikli araçlarda içten yanmalı bir motor olmadığı için kabin iç sıcaklığının ayarlanması amacıyla kullanılabilecek bir egzoz gazı oluşmuyor. Bu sebeple kabin iklimlendirmesi için direkt olarak bataryada depolanan elektrik kullanıldığında ise menzil olumsuz etkilere sebep oluyor. Elektrikli araçlardaki bu durumu engellemek amacıyla ısı pompası kullanılıyor. Isı pompası sayesinde, kabin içi iklimlendirme amacıyla bataryada depolanan elektrik kullanılmıyor. Bunun yerine dış havanın basınç değeri değiştirilerek sıcaklığı arttırılıyor veya azaltılıyor. Sıcaklığı değiştirilen dış hava, kabin içindeki havayı ısıtmak veya soğutmak amacıyla da kullanılabiliyor. Kullanıcılarına maksimum menzil sunmayı hedefleyen ë–C4’te yüksek verimli ısı pompası standart olarak yer alıyor.

Teknik Özellikleri ile Citroen e-C4

136 beygir gücünde olan yeni model, 260 Nm değerinde tork üretiyor. Bu performansını lityum iyon pillerden oluşan bataryasına borçlu. Üstelik 350 km boyunca tek şarjla menzil kat edebiliyor. Ayrıca 100 kW hızlı şarj (DC) istasyonunda 30 dakikada %80 şarj olabiliyor.  Hızlı şarj gerektiğinde ise 10 dakikada 100 km menzil gidecek kadar şarj dolumu da gerçekleşiyor. Eğer duvar kutusu ile şarj edilecekse 7 saat 30 dakikada tamamen şarj oluyor. Son olarak ev tipi güçlü priz ile 15 saatte şarj oluyor. Standart priz ise bu süre 24 saati buluyor.

Geniş Model Yelpazesiyle Citroën

Citroën, 1919 yılından bu yana toplumdaki gelişimlere yanıt vermek için otomobiller, teknolojiler ve ulaşım çözümleri geliştiriyor. İddialı ve yenilikçi bir marka olan Citroën, müşteri deneyiminin merkezine dinginlik ve huzuru yerleştiriyor. Bunların en başında şehir için tasarlanmış bir elektrikli araç olan Ami yer alıyor. Ayrıca çoğu elektrikli veya şarjlı hibrit güç-aktarma sistemlerine sahip birçok farklı modeli var. Bunların içerisinde sedan, SUV ve ticari araçlar mevcut. Bu kadar geniş bir model yelpazesi sunan Citroën, hizmetleriyle de öncü bir marka. Çünkü bireysel ve profesyonel müşterilerine özen gösteriyor. Citroën, dünya genelinde 6200 yetkili satıcı ve yetkili servis noktası ile 101 ülkede faaliyet gösteriyor.

İkinci El Citroen C4 Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here