“Mustang Sahipleri Yaş Ortalaması Yükseliyor” cümlesi doğal olarak, “Mustang Artık Gençlere Hitap Etmiyor Mu?” sorusunu akıllara getiriyor. Ford Mustang spor otomobil pazarına hitap etmeye devam ediyor. 1965 yılında çıktığı bu yola emin adımlarla 2021 yılı itibariyle devam ediyor. Mustang’in İlk tasarımdan son tasarıma, güçlü motoru ve sürüş dinamiklerine kadar adından çokça söz ettiren bir otomobil olduğunu herkes çok iyi bilir.

Sektörde hakimiyet kuran bir otomobil olması sadece bu faktörlere bağlı değildir. Mustang çok fazla filmde, reklamlarda veya müzik kliplerinde genç yıldızların kullandığı bir otomobil olmuştur. Hal böyle olunca aracın genç kesimde rağbet görmesi ve her gencin hayallerini süsleyen bir spor otomobil olması kaçınılmaz olmuştur. Ford bu ihtişamı hiçbir zaman kaybetmedi ancak aracın gençler tarafından tercih edilme durumu istatistiksel olarak geriledi. Bu bir iddia değil çünkü Ford bu konu hakkında iddiaları doğrulayan bir açıklama yaptı. Mustang sahipleri yaş ortalaması yükseliyor. Detayları inceleyelim.

Ford Mustang Müşterileri Yaşlanıyor

Mustang sahipleri yaş ortalaması artışı özellikle S550 Mustang modeli ile başladı. Mustang satışlarına tüm hızıyla devam ederken şirket tarafından Mustang sahipleri yaş ortalaması artması herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Şirketin pazarlama patronu Jim Owens bu konuyu baz alarak Mustang almanın belirli bir olgunluk gerektirdiği görüşünde.

Ford Mustang bu durumu diğer otomobillerden sonra kendisine bir geçiş evresi olarak tanımlıyor ve patron, aracın insanlarda statü gözetmeksizin hayallerini süslediği bir otomobil olması durumunun hala sağlandığına inanıyor. Buna ek olarak Mustang insanların başardıklarını temsil ediyor. Eğer başarılı biriyseniz bu sizin bir Mustang kullanmak durumunda olduğunuzu ve er ya da geç Mustang kullanmak için zamanın bir yerinde kendinizi bu satın alma işlemini yaparken göreceğiniz anlamına geliyor.

Ford Mustang Neden Bu Kadar Popüler?

Ford Mustang her zaman başarılı spor otomobiller üretmek konusunda önce şirketler arasında olmuştur. Genç neslin yavaş yavaş kendisine olan ilgisini kaybetmesi ile birlikte satış konusunda hiç aksama yaşamamıştır. Mustang sahipleri yaş ortalaması artsa da satışlar her zaman olumlu gitti.

İlk tanıtıldığı 1960’lı yıllar kısa bir gövde ve uzun bir kaput Mustang ile popüler hale geldi. Buna ek olarak kaput ve kabin çekiciliğinin yanında aracın tasarımı ve yolda sunduğu performans da tatmin ediyordu. Ford Mustang mühendisleri ve tasarımcıları ikonik bir görünüm veren en son Mustang’i bile bu özelliklerde üretmeyi başardığı için Mustang hiçbir zaman popülaritesini kaybetmedi. Muhtemelen uzun bir süre de kaybetmemeye devam edecek.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here