Alışılmışın Dışında Olan Araç Donanımları… Günümüzde bir otomobil markasını, rakiplerinden ayıran en önemli noktalarından biri de aracın sahip olduğu donanımlardır. Böylece otomobil üreticileri, araç sahibi olmak isteyen kişileri farklı donanımlar ile etkilemektedir. Bugünkü listemizdeki araç donanımlarından bazıları, günümüze ışık tutmaktadır. Fakat bazıları tarihin karanlık sularında kaybolup, akıllardan tamamen çıkmıştır.

DeSoto Sigara Haznesi Alışılmışın Dışında Olan Araç Donanımları

DeSoto her zaman yeni ve farklı araç donanımlarını ortaya çıkaran modellerden biridir. model, başarılı olduğu ürünleri, birçok farklı araca entegre etmektedir. 1940’lı yıllar Amerikalılar ve Avrupalılar için çok önemlidir. Bu yıllar, en çok sigara tüketilen yıllar olmaktadır. Bu yüzden 1942 yılında Amerikan otomobil üreticisi Chrysler’ın mühendisleri, yeni bir buluşa adım atmışlardır. Mühendisler, DeSoto serisinde bir seçenek olarak otomatik bir sigara dağıtım sistemi uygulamaya karar verdiler. Alıcılar, direksiyon simidinde bulunan hazneye sigaralarını koyabilmektedir. Böylece yolculuk anında ürünlerine daha rahat ulaşabilmektedirler. Ayrıca tütün ürünleri tazeliğini korumaktadır. Fakat Chrysler, savaş sonrası bu donanıma son vermişlerdir.

Packard Caribbean Çevrilebilir Koltuk MinderleriAlışılmışın Dışında Olan Araç Donanımları

Packar, 1950’li yıllarda en bilindik markalardan biridir. Ayrıca 1956’da Amerika pazarında satın alabileceğiniz en pahalı otomobillerden biriydi. 1950’lerin Amerikan aşırılığının zirvesini temsil ediyordu. Packard Caribbean özellikle tersine çevrilebilir koltuk minderleri ile öne çıkmaktadır. Alıcı koltuk minderlerini, dış tasarımı vurgulayan farklı bir minder tasarımına çevirebilmektedir. Bu yüzden otomobilin iç ve dış tasarımında birçok farklı kreasyon seçeneği bulunmaktadır. Böylece sahip olan kişiler, diğer insanlardan daha farklı bir araç tasarımına sahip olabilmektedir. Sonuç olarak Amerikan lüksünün zirvesini temsil eden Packard, alıcılara iç mekanlarının günlük olarak nasıl görüneceği konusunda birçok farklı seçenek sunmaktadır. Bu fikir, tarihe geçmiş en farklı donanımlardan biridir.

Volvo S80 Kalp Atışı DetektörüAlışılmışın Dışında Olan Araç Donanımları

“Alışılmışın Dışında Olan Araç Donanımları” listemizin en farklı ve işlevsel donanımı Volvo’dan gelmektedir. Volvo, kullanıcılara her zaman en üst güvenliği sağlamayı amaçlamaktadır. İnternette paylaşılan birçok kaza ve komik videolar, bizlere Volvo’nun sağlamlığını göstermeye yetmektedir. 2007 yılında Volvo, meşhur otomobili S80‘i çıkardığında birçok farklı teknolojiyi de otomobil severler ile buluşturdu. Volvo S80, koltuklarda bulunan titreşim algılama sensoru sayesinde sürücünün kalp atışlarını izlemektedir. Ayrıca sürücünün kalp ritmini öğrenen sistem, farklı sürücüler bindiğinde hırsızlıktan şüphelenmektedir. Böylece aracın çalışmasına da izin vermemektedir. Teknik anlamda baktığımız zaman oldukça etkili duran bu sistem, alıcılar tarafından tercih edilmemiştir. Yine de Volvo’nun üstün araç teknolojisini görebilmekteyiz.

İkinci El Volvo S80 İlanları

İkinci El Volvo İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here