Gereksiz Otomobil Donanımları

0
2150
Otomobil Donanım

Günümüzde otomobil alırken genel olarak en üst donanım paketini tercih etmeye çalışıyoruz. Fakat son zamanlarda ilerleyen teknoloji sayesinde bu otomobil donanımları oldukça çeşitlendi. Kişiler bazen çok kullanmayacağı donanımlara markaların dayatması yüzünden para ödemek zorunda kalabiliyor. Peki sizin otomobilinizde hiç kullanmadığınız donanımlar neler? Gelin Birlikte “Otomobillerde Olmasa Da Olur Dedirten Donanımlar” yazımızda bu konuyu ele alalım.

Otomobilinizin donanımlarının fazla olması elbette iyi bir şey. Bu donanımlar alıcının cebini zorlasa da 2. El satış esnasında sizi avantajlı konuma düşürecektir. İşte otomobillerde bulunan ama bulunmasa da olacak donanımlar.

Otomobil Donanımları

7Masajlı Koltuk

En az kullanılan otomobil donanımları arasında masajlı koltuk geliyor. İş çıkışında veya uzun tatil yolculuklarında bir süreliğine kullanılabilir. Daha çok rahatına düşkün kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.

6Otomatik Park Asistanı

Otomobilinizi park ederken zorlanıyor musunuz? O zaman otomatik park asistanı tam size göre. Teoride ne kadar kullanışlı gözükse de pratikte kullanılmayan donanımlar listesine girmekten kurtulamıyor. Bunun sebebinin altında sabırsız sürücüler, sıkışık ve karışık trafik, etrafı doğru algılayamayan bir sistem yatıyor. Otomatik park donanımını kullanmak bir zaman gerektiriyor ve kişi aracı kendi park etmeyi tercih ediyor.

5Hafızalı Koltuk Donanımı

Arabalardaki kullanılmayan bir diğer donanım ise hafızalı koltuk. Premium otomobillerde, üst donanım seçeneklerinde muhakkak bulunan bu özellik; aracın birden fazla sürücüsü yok ise kullanılmıyor.

4Çift Bölmeli Klima

Genellikle çok tercih edilen ama hiç kullanılmayan otomobil donanımlarının başında çift bölmeli klima geliyor. Çift bölmeli klima sistemi aracın içindeki sağ, sol ve ön, arka koltukları ayrı ayrı iklimlendirebiliyor. Ancak aracın içindeki hava kısa sürede eşitleneceği için kullanılan bir özellik değil.

3Hız Sınırlayıcı

Otomobilinizde hiç kullanmadığınız donanımlardan biri de hız sınırlayıcıdır. Hız sınırlayıcı aracın belli bir hız limitini geçmemesini sağlar. Bu donanım yerine hız sabitleme sistemi daha çok tercih ediliyor.

2Kablosuz Şarj

Kullanılmayan donanımlardan biri de kablosuz şarj opsiyonu. Birçok kişinin cep telefonu bu opsiyonu desteklemese de ne olduğunu bilmeden arabalarına ekletebiliyorlar. Kablosuz şarj yerine geleneksel yöntem USB ile şarj etmek yaygın.

1Şerit Takip Asistanı

Yorgun, dalgın bir anınızda sizi şeritte tutmak için elinden gelen her şeyi yapan bir donanımdır. Bence tüm araçlarda standart bile olmalıdır şerit takip asistanı. Sinyal vermeden şerit değiştirdiğinizde direksiyona küçük müdahalelerde bulunur. Ancak günümüzde sürücüler sinyal vermeden şerit değiştiriyor. Bu durum onlar için bıktırıcı olduğundan kişiler bu donanımı kapatma gereği duyuyor. Elbette sinyal vermeden şerit değiştirmek doğru bir davranış değil. Kendiniz ve çevrenizin güvenliği için mutlaka trafik kurallarına uymanızı, aracınızı ve donanımlarını bilinçli bir şekilde kullanmanızı öneriyoruz.

Alışılmışın Dışında Olan Araç Donanımları

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here