Motosiklet Kullanımında Dikkat Edilecek Noktalar

0
1385
Trafik Motosiklet

Günümüzde motosiklet kullanımının bu denli yaygınlaşmasına rağmen halen sürücüler, otomobil, otobüs, kamyon gibi araçların sürücüleri yüzünden zarar görebiliyor. Motosikleti vasıta olarak görmeyen şoförler sebebiyle yaşanan sorunlar; kimi zaman çok kötü sonuçlar doğurabiliyor. Her ne kadar bu gibi sorunlar cezalar ile önlenmeye çalışılsa da özellikle sürücülerin dikkat etmesi gereken hususlar mevcut. Motosiklet Kullanımında Dikkat Edilecek Noktalar yazımızda size bundan bahsedeceğiz.

Motosiklet Genel Kontrol

Sürüş esnasında dikkat edilmesi gereken noktaların yanı sıra, sürüş öncesi bir kontrol yapılmalıdır. Özellikle motosikletin lastik, fren gibi elemanları sürüşten önce mutlaka incelenmelidir. Küçük noktalar büyük problemlere yol açabilir. Spesifik olarak lastik basınç kontrolü, sağlamlığı ve frenlerin güvenli olup olmadığına bakılması sorunsuz bir sürüş deneyimi için önemlidir.

Motosiklet Sürüş Kılavuzu

Doğru Fren Kullanımı

Keyifli ve güvenli bir motor sürüş deneyimi için iki freni de efektif bir şekilde kullanmak gereklidir. Trafikte aksi bir durumda frenlenmek istendiğinde, durulabilecek minimum mesafede durmak olası bir kazayı engelleyebilir. Bu yüzden motor kullanmadan önce eğitim alınmalıdır.

Trafik Motosiklet

Motosiklet Gaz Kontrolü

İyi bir fren kullanımı gerektiği gibi dengeli bir gaz kontrolü sağlanmalıdır. Motosikletler otomobillere göre çok daha hafiftir. Bu nedenle uygunsuz bir durumda istenmeyen sonuçlar doğabilir. Özellikle virajlarda tatsız olaylar yaşamamak için gaz kontrolü iyi ayarlanmalıdır.

Motosiklet Ayna Kontrolü ve Sürüş Mesafesi

Güvenli sürüş için önemli konulardan bir diğeri de ayna kontrolü ve sürüş mesafesidir. Motor kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisidir. Durabileceğiniz mesafe ve fren kontrolü sağlandıktan sonra sürücünün kendine yeterli bir alan bırakması gerekmektedir. Ayna ve mesafe kontrolü sürüşün her saniyesinde farkında olunması gereken bir husustur.

Trafik Motosiklet

Kıyafet Seçimi

Otomobil sürücülerinden alınan dönütlere göre motor sürücüleri trafikte fark edilmiyor. Bu nedenle gece ve gündüz sürüşe uygun şekilde parlak ve fosforlu renkler tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra sürüş modeline uygun ve gerekli testlerden geçmiş koruma ekipmanları mutlaka ama mutlaka giyilmelidir.

Motosiklet Koruma Ekipmanları

Ruh Hali

Trafikteki sürücülerin neredeyse tümünün yaptığı bir hata da ruhsal ve duygusal olarak yoğun bir anda yola çıkmaktır. Heyecanlı, öfkeli, üzgün olduğunuz zamanlardaki gibi aşırı negatif veya pozitif duygusal durumlarda mümkünse motosiklete binilmemelidir. Bir süre sakinleşmeyi bekleyip sonra güvenli ve keyifli bir sürüş gerçekleştirmek sizin için en iyi sonucu verecektir.

2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here