Mutlaka Sahip Olmanız Gereken Araba Donanımları 

0
1953
Araba donanımları

Araba donanımları konforu, rahatlığı ve güvenliği başka bir boyuta taşıyor. Konfor deneyimini üst seviyelere çıkaran araba donanımları hayatımızı oldukça kolaylaştırıyor. Son dönemlerde arabalarda sıklıkla görmeye alıştığımız donanımları listeledik. 

Elektrikli Ayarlanabilir, Hafızalı ve Destekli Koltuklar 

Rahatlık ve konfor için en önemli nokta aracın koltuklarıdır. Araba donanımları arasında en işlevsel ve en olmazsa olmazlardan birisi elektrikli ve hafızalı koltuklardır. Kumandalar sayesinde kolayca kontrol edilebilen koltuklar size özel ayarları hafızaya alarak oldukça büyük kolaylık sağlıyor. Kendi ideal sürüş pozisyonunuzu bir kere ayarladıktan sonra hafızaya alıp uzun süreler boyunca rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Özellikle orta ve üst sınıf otomobillerde kesinlikle olması gereken bu özellik büyük kolaylık sağlıyor. Mercedes-Benz modellerinde kapı iç yüzeylerine konumlandırılan koltuk kontrol kumandaları çok daha rahat ve kolay kontrol imkanı sunuyor.

Araba donanımları

Çoğu otomobilin sürücü koltuğunda sunulan ancak diğer koltuklarda opsiyonel olarak sunulan sırt, bel ve yan destekler rahat ve konforlu bir yolculuk için kesinlikle olması gereken özellikler arasında yer alıyor. Sportif araçlarda sunulan spor koltuklar yolcuları kavrayan yapısıyla oldukça dinamik bir oturma pozisyonu sunuyor. Premium otomobillerde sunulan masaj donanımı çoğu zaman tüm yorgunluğunuzu atmanızı ve tamamen yolculuktan keyif almanızı sağlıyor. 

Premium Ses Sistemi 

Yeni otomobillerde sunulan standart ses sistemleri genel beklentileri karşılıyor ancak çok daha kaliteli müzik dinlemek isteyen kullanıcılar için yetersiz kalıyor. Berrak ve yüksek kaliteli bir müzik deneyimi yaşamak için sunulan premium ses sistemleri oldukça kaliteli ve keyifli bir müzik deneyimi yaşamanızı sağlıyor. BOSE, Bower&Wilkins, Harman Kardon  ve Bang&Olufsen gibi premium ses sistemi kaliteli müzik dinlemek isteyenlere keyifli anlar yaşatıyor. Müzik dinlemeyi çok seviyorsanız araba donanımları arasında premium ses sistemlerini mutlaka tercih etmelisiniz. 

Dijital Gösterge Ekranı – Araba Donanımları

Otomobille ilgili tüm gerekli verilerin anlık olarak yansıtıldığı dijital gösterge ekranları oldukça konforlu ve keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. İsteğinize göre farklı grafik seçenekleri ve animasyonlarla kişiselleştirebildiğiniz dijital ekranlar arabanın iç yaşam alanına oldukça yenilikçi ve modern bir görünüm kazandırıyor. Farklı sürüş modlarına göre uyarlanabilen bu ekranlar oldukça teknolojik bir sürüş keyfi deneyimlemenizi sağlıyor.

Yeni Peugeot modellerinde kullanılan i-Cockpit sistemi oldukça modern ve sıra dışı görünüyor. Direksiyonun üzerinden görülebilecek şekilde konumlandırılan dijital gösterge ekranı dikkat dağınıklıklarının önüne geçip tamamen sürüşe odaklanmanızı sağlıyor. Teknolojiye ve yeniliğe önem veriyorsanız araba donanımları arasından dijital gösterge ekranını mutlaka tercih etmelisiniz. 

Multimedya ekranı ile bir bütün olarak çalışan dijital gösterge ekranı aracın multimedyasını da güvenli bir şekilde gözlemlemenizi ve kontrol edebilmenizi sağlıyor. 

Adaptif Far Sistemi – Araba Donanımları

Adaptif far sistemi hem bizim hem de çevremizdeki diğer sürücülerin rahatı ve güvenliği için oldukça kullanışlı ve fonksiyonel bir sistemdir. Karşı şeritten gelen araçları algılayarak otomobilin uzun farlarını kapatan ve karşı şeritteki araç görüş mesafesinden çıktığında tekrar uzun farları yakan bu sistem gece sürüşlerinde oldukça rahat etmenizi sağlıyor. Işık şiddetini otomatik olarak ayarlayan far asistanı karşı şeritten gelen sürücülerin de güvenliğini sağlıyor. Bazı araçlarda bulunan farklı modlar sayesinde farlar ortamdaki ışık şiddetini ve araç yoğunluğunu algılayarak otomatik olarak aydınlatma şiddetini ayarlıyor. Viraj içi aydınlatma özelliğine sahip olan adaptif farlar özellikle gece sürüşlerinde keskin virajlarda güvenle hareket etmenizi sağlıyor. Audi ve Mercedes-Benz aydınlatma sistemlerinde oldukça başarılı işler yapıyor. Audi LED-Matrix ve Mercedes Multibeam aydınlatma teknolojisi oldukça yüksek ve net görüş mesafesi sunuyor.

İkinci El Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here