Bir Araçta Standart Donanım Ne Olmalıdır?

1
2763

Standart donanım, bugün üretilen araçlar için aslında pek çok teknolojiyi içinde barındırıyor. Fakat araç seçimi yaparken, standart donanım ve opsiyon olarak eklenmiş veya eklenebilen özelliklerde mevcuttur.

Bu yazımızda dikkat etmeniz gereken standart donanımlar ile ilgili bir içerik hazırladık.

1Güvenlik Donanımları

Bir araç satın alacağınız zaman, dikkat etmeniz gereken en önemli donanımlar, güvenlik ile ilgili olanlardır.

Diğer opsiyonlarda önemli olsa da en başta dikkat etmeniz gereken, güvenlik donanımlarının yeterli seviyede olup olmadığıdır.

İkinci el veya sıfır kilometre olması fark etmeksizin, bu konuda özenli olmanızı, sizin ve sevdiklerinizin can güvenliği anlamında tavsiye ediyoruz.

Hava yastığı, ABS, ESP, Aktif gergili emniyet kemerleri, gibi en temel donanımların olmasına ikinci el araç alırken mutlaka dikkat edin.

Yeni model bir araç alacaksanız da; Denge kontrol sistemi, çarpışma önleme sistemi, yokuş kalkış destek sistemi, lastik basınç uyarı sistemi, EBD (Elektronik Çekiş Gücü Dağıtımı) gibi teknoloji ile birlikte araçlarda sunulan donanımların olmasına dikkat ediniz.

standart donanım

Bazı otomobil firmaları, güvenlik opsiyonlarını standartlaştırarak araca entegre ediyor ve ekstra opsiyonları, farklı donanımlar olarak sunuyor.

Burada aslında söylenmek istenen; “Biz, sizin güvenliğinizi sağlamak adına tüm güvenlik donanımları standart hale getiriyoruz. Sonrasında yapılacak kişiselleştirmeler, müşterilerin zevk ve beğenilerinize kalıyor.” ifadesi anlamına geliyor.

Oldukça başarılı olan bu düşünceyi bizde taktirle karışıyoruz.

2Standart Donanım İçin Olmazsa Olmazlar!

Güvenlik donanımları ile ilgili soru işaretlerini aklımızdan çıkarttıktan sonra, araç donanımlarını incelerken, kişisel zevk ve isteklere yönelebiliriz.

Elbette standart donanımlarda size tavsiye edebileceğimiz bir kaç nokta var.

Led far donanımının standart olması, hem görsellik anlamında hem de aydınlatma gücü konusunda sizi gece yolculuklarında daha mutlu edecektir.

Çift bölgeli otomatik klima, araç içi havalandırma anlamında büyük bir konfor sağlar ve kokpit alanındaki yaşam kalitenizi artırır.

standart donanım

Anahtarsız çalıştırma ve dijital gösterge ekranı, evet! bozulursa maliyet olarak yüksek bir bedel sizleri bekliyor olacaktır. Fakat donanım anlamında 2020 yılında standart olması gereken donanımlardan birisidir.

12V güç çıkışı ve kablosuz şarj ünitesi, önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde hemen hemen herkesin telefonunda kablosuz şarj özelliği olacağından önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

Bu bağlamda aracınızda kablosuz şarj ünitesi olmasını sizlere tavsiye edebiliriz. Aynı zamanda 12V güç çıkışının da kullanışlı bir donanım olduğunu unutmayalım.

E bu kadar para verince de güzel bir multimedya ekranı da hakkınız diye düşünüyoruz. Aracınızın içine bindiğiniz de sizi karşılayan güzel bir multimedya ekranı olması sizi mutlu edecektir.

Ve bardaklık! 🙂 Evet çok mu önemli? dediğinizi duyar gibiyiz. Ama bizden söylemesi, mutlaka bir gün neden aracımda yeteri kadar bardaklık yok diye hayıflanacağınızı unutmayın.

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here