Arabalardaki Can Sıkıcı Özellikler

0
1251
Arabalardaki Can Sıkıcı Özellikler

Modern otomobillerin önceki seleflerinden daha fazla özelliğe sahip olduğu konusunda şüphe olmasa da bu ekstralardan bazıları, sürücüler için gerçek bir baş belası olabilir. Özellikle de dikkati çabucak dağılan, basit ve keyifli sürüşü tercih edenler için. Bazı modern arabaların ne kadar rahatsız edici olabildiğini göstermek için, size en can sıkıcı 12 araç özelliğinin listesini oluşturduk. Detaylar için “Arabalardaki Can Sıkıcı Özellikler” adlı yazımızı okumaya devam edin.

Arabalardaki Can Sıkıcı Özellikler

 

Teleskopik Olmayan Direksiyon Simidi

Her şekil ve boyuttaki sürücülere rağmen, bazı üreticiler direksiyon simidi söz konusu olduğunda hala tek beden politikasını benimsemektedir. Yeni bir araba satın alırken, en çok isteyeceğiniz şey, erişim ve eğim ayarlı bir direksiyon kolonudur. Çoğu araba sadece koltuk kızağı sunarken, bazıları hiçbir ayar sunmaz.

İyi Çalışmayan Geri Görüş Kameraları

Halka açık yerlerde paralel park etmekten korkanlar, geri görüş kamerası fikrinden hoşlanabilir. Ancak çoğu sürücü, onları yardımdan çok bir engel olarak görür. Kötü görünürlük, ekranın bölümlerini engelleyen garip grafikler ve bulanık görüntüler, geri görüş kameralarını sinir bozucu bir özellik haline getirebilecek bazı sorunlarından sadece birkaçıdır.

Yer Tasarruflu Stepne

Yerden tasarruf sağlayan bir stepne sizi bagaj işgalinden kurtarabilirken, hiçbir zaman tam boyutlu bir yedek lastik kadar güvenilir değildir. Yer tasarruflu bir stepne kullanıyorsanız, yüksek ihtimalle belli bir hız limitine kadar çıkabileceksiniz. Eğer önünüzde lastikçiye kadar uzun bir yol varsa bu durum oldukça can sıkıcı olabilir.

Güvenilmez Start/Stop Sistemleri

Doğru yapıldığında, Start/Stop sistemleri mükemmel bir özellik olabilir. V e sürücülerin daha ekonomik sürmelerine yardımcı olur. Ne yazık ki, bazı çalıştırma/durdurma sistemlerinde sorunlar ve aksaklıklar yaşanmakta. Bu da çalıştırmadan önce uzun gecikmelere ve hatta bazı durumlarda arızalara neden olmaktadır.

Yanlış Yönlendirme Yapan Sürücü Asistanları

LCD ekranlar ve HUD’lar sürücüye birçok önemli bilgiyi iletebilir. Ancak bazen biraz otoriter ve rahatsız edici olabilirler. Örneğin, yakıtınız azalmaya başlayınca sürücü destekleri, siz yakıtı doldurana kadar durmayan amansız bir ping’i tetikleyecektir. Hatta bazı yardım sistemlerinde, uzun sürüşlerde inanılmaz derecede sinir bozucu olabilen, kenara çekip dinlenmenizi söyleme cesareti bile vardır. Bu özellikler iyi gözükse de yanlış çalıştığı zaman oldukça can sıkıcı olacağından hemfikiriz.

Boş Butonlar

Daha ucuz arabalarda fark ettiğimiz can sıkıcı bir özellik, üreticinin bir butonu boş bir plastik parçayla değiştirmesi ve serinin en üst modelini seçmeyerek belirli bir özelliği kaçırdığınızı sürekli olarak hatırlatmasıdır.

Alışılmışın Dışında Hız Göstergelerisalesman showing new car interior to customer sitting inside the car

Üreticiler zaman zaman geleneksel otomobil tasarımında büyük riskler alarak, alışılmış kabin düzenlerinde köklü değişiklikler yaparlar. Bununla birlikte, rahat bırakmaları gereken bir alan, hız göstergesinin konumudur. Bize göre, her zaman doğrudan direksiyon simidinin arkasında olmalı, merkezin dışında ve sürücünün doğrudan görüş alanının dışında olmamalıdır.

 

Kelebek Arka Camlar

Hatchback araçlarda karşılaştığımız sinir bozucu bir özellikse, arka camlarının aşağı doğru inmediği, kelebek cam olarak adlandırdığımız şekilde bir miktar dışarı açılmasına izin verildiği özelliktir. Bu sürücü için büyük bir sorun olmasa da arka koltuktaki yolcular için, özellikle de otomobilin içerisinde basık hissedenler için oldukça can sıkıcı olabilir.

Dokunmatik Ekran Teknolojisi

Dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemleri kesinlikle havalı görünüyor ve bazı üst sınıf otomobillerde iyi olabilir. Ancak çoğu zaman güvenilmezdirler ve sürücü için çok dikkat dağıtıcı olabilirler. Bazen dokunmatik ekranlar bir komutu onaylamakta başarısız oluyor. Bu yüzden gözlerinizi yoldan ayırmanız ve bir kez daha denemeniz gerekiyor. Eski moda bir düğme kesinlikle ilk seferde çalışırdı…

Arabalardaki Can Sıkıcı Özellikler

Anahtarsız Giriş

Anahtarsız çalıştırma şu anda bir çok araçta bulunuyor. Can sıkıcı durum ise bu özelliğin anahtarlara veya anahtar görevi gören kumandalara monte edilmek için çok yere ihtiyaç duyulması. Bu sebeple kumandalar küçülmesi gereken yerde büyüyor ve taşıması zorlaşıyor.

Hatalı Uydu Navigasyonları

Sıfır araçlarda navigasyon özelliği çok önemli olarak lanse ediliyor fakat durum öyle değil. Bu araca dahil olan navigasyonların sürekli olarak güncel tutulması gerekiyor. Güncellemediğiniz takdirde sizi yanlış yönlendirebiliyor ve gerekli şeyleri söylemeden geçebiliyor. Günümüzde herkesin cep telefonunda bir güncel navigasyon mevcut. Bu nedenle araca dahil olan navigasyon pek kullanışlı değil.

Arabalardaki Can Sıkıcı Özellikler

 

Sesli Kontrol Sistemleri

Sesli kontrol sistemini kurcalayan herkes, bu teknolojinin ne kadar isabetli ve şaşkın olabileceğini bilir. Bazı arabalarda, sesle etkinleştirme çok nettir ve komutlarınızı nadiren yanlış hesaplar; diğerlerinde ise en sevdiğiniz radyo istasyonunu girmek otuz deneme alabilir.

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here