Ferrari Omologata asfaltları ağlatmak üzere yollara çıkıyor. 🙂

FERRARI’NİN EN YENİ MODELİ “OMOLOGATA”

Ferrari Omologata, 2020 yılında sadece bir adet üretilerek Ferrari hayranlarına lanse edildi. V12 motoru kullanılan bu özel otomobil, İtalyanca Gran Turismo (GT) yani uzun mesafe sürüşleri için tasarlanmış yüksek performanslı bir teknolojiye sahiptir. Hem pistlerde hem de otoyollarda şiir gibi ilerleyen Omologata, Ferrari hayranlarını bir kere daha Ferrari’ye aşık ediyor.

Ferrari Omologata

1Tek Kelime ile “FERRARİ”

Ferrari, Kuzey İtalya’nın Modena şehrindeki Maranello beldesinde kurulan bir spor araba üreticisidir.  Lüks Spor arabaları ile dünyanın bildiği Ferrari, 1929’da Alfa Romeo’nun yarış takımı olarak kurulmuş ve sene 1947’yi gösterdiğinde, pist dışına da otomobil üretimine başlamıştır.

2FERRARİ’YE İsmini Veren Adam Enzo Ferrari

Enzo Ferrari, 1898 yılında Modena Şehrinde doğdu.

Henüz 18 yaşında iken babasını ve erkek kardeşini 1. Dünya Savaşında kaybederek yalnız kalan Enzo henüz 18 yaşında iken yarış kariyeri başladı. 1920 yılında Ala Romeo’nun yarış pilotlarından olan Enzo Ferrari keskin virajları çok kısa sürelerde alması ile ün yaparak yaşayan bir efsaneye dönüştü.

O muhteşem bir yarış pilotu olmasının yanında otomobilin ergonomisinden motor aksanına kadar her şeyi ile ilgili idi.

1932 yılına kadar yarışmaya devam eden Ferrari oğlu Dino’nun doğumu ile pistleri bırakarak otomobil fabrikasının işlerine geçti.

Ferrari Omologata

Enzo Ferrari’nin otomobil yaratma becerisi onu zaman içerisinde Alfa Romeo’nun sportif direktörü yaptı. Nihayet 1946 yılında rüya otomobil Ferrari’nin üretim atölyesini kurdu.

Çalkantılı bir özel hayatı olan ve hakkında pek çok film ve belgesel çekilen Enzo Ferrari 1988 yılında 90 yaşında iken öldü.

3Ferrari’nin Meşhur “V12 Motoru”

“V12”, tek bir krankı çeviren, altılı iki sıra halinde, 12 silindirden oluşan V Motor olarak tanımladır. Yaygın olarak 60 derece olarak ayarlanan silindir sıraları, değişik açılarda da ayarlanabilmektedir. V12 Motorlar, denge şaftlarına ihtiyaç duymazlar.

4Ferrari Omologata V12 Motoru ile Asfaltı Ağlatıyor

Omologata, Ferrari’nin 70 yıllık köklü GT geleneğine dayanan ve 2009 yılında üretilen P540 Superfast Aperta’nın ardından markanın önden motorlu V12 platformu üzerine geliştirildi.

2020 yılının son çeyreğinde tanıtılan otomobil, üstün özellikleriyle dikkat çekiyor: 812 Superfast Modeli temel alınarak geliştirilen, türünün tek örneği Omologata, keskin dış tasarımı, şahane ve özgün kırmızı rengi olan üç katmanlı Rosso Magma ile tüm zamanların en güzel otomobilleri arasına giriyor.

5Ferrari Omologata İç Dizaynı ile Geçmişe Saygı Duruşunda

El yapımı detaylar bulunan iç tasarımı ile geçmişe saygı duruşunda tavır takınan model, deri ve Jeans Aunde kumaş karışımı 4 noktalı yarış tipi emniyet kemerleri ve elektrik mavisi koltukları ile karizmasını konuşturuyor.

Direksiyon simdi ve gösterge panelindeki çatlak metal efekti 1950’lerin efsane GT yarışlarına atıfta bulunuyor. Ferrari F1’de kullanılan iç kapı kollarına markanın efsanevi geçmişini yaşatıyor.

İkinci El Ferrari İlanları

TRİNK SAT!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Ferrari Omologata     Ferrari Omologata

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here