George Russell, Lewis Hamilton’ı Zorlayacak… George Russell’ı bir Mercedes’te Hamilton’a karşı görmek, F1 hayranlarının en çok beklediği olaylardan biridir. Bildiğiniz üzere 2021 yılındaki bu destansı Formula 1 dünya şampiyonası mücadelesinde girilecek sadece iki yarış var. Max Verstappen ve Lewis Hamilton sadece sekiz puan ile birbirlerinden ayrılıyorlar. Ayrıca yılın son iki yarışına girerken sekiz puanlık aralık birbirine çok yakın olduklarına işaret ediyor. 2021’in hala oynayacak birkaç olay ve aksiyon olsa da 2022 sezonu için şimdiden çok fazla beklenti var. En önemlisi, yeni nesil F1 arabalarının piyasaya sürülmeye hazır olması ve umarız daha iyi yarış aksiyonu sağlanacak olmasıdır. Yine de 2022 sezonunu sabırsızlıkla beklemek için elimizde birçok farklı konu  var.

Alexander Albon, Williams sürücüsü olarak F1’e geri döndü. Ayrıca George Russell’ın Alfa Romeo’ya bağlı Valtteri Bottas’ın yerine Mercedes’e geçiş yapıyor. Russell’ı bir Mercedes’te Hamilton’a karşı görmek, F1 hayranlarının merakla beklediği en önemli konulardan biridir. Ayrıca Williams’taki performanslarından sonra Russell, Hamilton’a zor anlar yaşatabilir gibi görünüyor.

George Russell George Russell, Lewis Hamiltonı Zorlayacak

Mercedes’te nasıl bir performans sergileyebileceğini anlamak için Russell’ın Williams’ta ne kadar iyi olduğuna bakmak önemlidir. Russell, takımdaki ilk maçına 2019 yılında çıktı ve takım arkadaşları Robert Kubica ve Nicolas Latifi oldu. Russell, 2019 yılındaki her yarışta Kubica’yı geride bıraktı. Kubica’nın F1’deki molasına rağmen hiçbir başarı elde edemedi ve Latifi, Monza sprint yarışında ve Cuma günü 2021’de Brezilya sprint yarışında sadece Russell’ı geride bıraktı. Russell’da Latifi’yi sıralamada geride bıraktı fakat 2020 sezonunda her yarışta takım arkadaşı oldular. 2020 yılında yapılan Sakhir Grand Prix yarışında Lewis Hamilton’un Covid-19 testi pozitif çıktı. Bu yüzden aracın başına George Russell getirildi. Russell, 2021’de Belçika Grand Prix’sinden etkilenen yağmurda bir podyum da dahil olmak üzere dört bitirmeyi başardı. Ayrıca Macaristan, İtalya ve Rusya’da da puanlar topladı. Belçika’da ön sıradan başlaması sezonun en iyi eleme performanslarından biriydi. Açıkça söylemek gerekirse Russell, üç sezondur Williams için Mercedes’te yarışan Hamilton’a karşı yarışacak hıza ve deneyime sahiptir.

Mercedes’te Hayata Uyum SağlamakGeorge Russell, Lewis Hamiltonı Zorlayacak

2022 araçlarının teknik olarak çok farklı olacağı gerçeğini bir kenara bırakırsak, Russell Mercedes takımında yepyeni bir çalışma disiplinine uyum sağlamak zorunda kalacak. 2022 Mercedes’in çalıştırılacağı sistemler ve yol çok farklı olacak ve çok sayıda şampiyonluk kazanan takımın kendisi de Mercedes’ten çok farklı çalışacak. Ancak Russell’ın Mercedes için Sakhir Grand Prix’sindeki yarışı, takımın nasıl çalıştığı ve aracın nasıl çalıştırıldığı hakkında zaten bir fikri olduğu anlamına gelmektedir. Ayrıca genç bir Mercedes sürücüsü olarak George Russell, takımın 2017’ye kadar uzanan çeşitli testlerinden takımın nasıl çalıştığını biliyor. O zaman Mercedes’teki hayata uyum sağlamak Russell için bir sorun olmayacak diyebiliriz. Bu nedenle en büyük zorluğu, olabildiğince hızlı bir şekilde ortama uyum sağlamak ve Hamilton’ın meydan okumasını üstlenmek olacaktır.

Bottas, Hamilton’a karşı saygın bir iş çıkardı fakat Briton’a karşı hiçbir zaman tutarlı bir unvan mücadelesi yapamadı. 2014’ten 2016’ya kadar sadece Nico Rosberg Hamilton’a karşı mücadele edebildi. George Russell; aç, hızlı ve önünde uzun yıllar olan azimli genç bir sürücüdür. Bu yüzden geleceğin en parlak yıldızlarından biri olan Russell, ait olduğu takımın geleceğidir.

Lewis Hamilton’ı Geride Bırakmak

Russell’ın takımdaki ilk yılında Hamilton’ı alıp alamayacağı, herkesin yanıtlanmasını istediği bir sorudur. Ancak bunu yapabilecek hıza sahip olduğu neredeyse kesin ve en azından Bottas’ın yaptığı gibi biraz mücadele verebilmelidir. Ayrıca Hamilton’u geride bırakma konusu, Mercedes’in Russell’ın Hamilton’ı almasına izin verip vermemesine veya başlangıçta bir unvan savaşında destekleyici bir rol oynayıp oynamamasına da bağlıdır. Ne olacağını söylemek için çok erken ama Russell, Bottas’ın oynadığı rolü oynamaya o kadar istekli olmayabilir.

2022 Formula 1 Sezonunda Neler Olacak?

“George Russell, Lewis Hamilton’ı Zorlayacak” adlı içeriğimizdeki tahminimizden sonra elbette 2022 Formula 1 Sezonunda nelerin olacağını tahmin etmesi zor bir durumdur. Russell, Lewis Hamilton’ın gücünü yenmek için gereken hıza, yarış aracına ve diğer her şeye sahip. Tine de F1’deki dördüncü yarışına girecek kadar tecrübesizdir. Ayrıca takımla uzun vadeli bir anlaşma imzalamış olması, Mercedes’in Hamilton’un emeklisinden sonra F1’de George Russell ile devam edeceği oldukça bellidir.

2021 Formula 1 Özet ve Güncel Durum

İkinci El Güncel Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here