Lewis Hamilton klasik Rusya Grand Prix’sini kazandı… Hamilton, Lando Norris’ten sadece iki tur önce ıslak lastiklere bindi. 25 saniyelik bir boşluk oluşturdu ve bu 100. galibiyetini güvence altına almak için yeterliydi.

Rusya Grand Prix’sinin 1. turunda Lewis Hamilton, kendisini pole pozisyonunda olan Lando Norris’e karşı koşarken buldu ve gidecek hiçbir yeri yoktu. Bir çarpışmadan kaçınmak için aracını sert bir şekilde kaldırdı ve bir anda üçüncüden sekize düştü. Norris sahada on iki saniye önde giderken, sonraki otuz tur boyunca bir trafik treninin arkasında sıkışıp kalacaktı. Sonra işler kontrolden çıktı.

Lewis Hamilton Klasik Rusya Grand Prix’sini Kazandı

Hamilton’ın yarışı görünüşte üçüncü sıradaki George Russell’ın arkasında uzun bir süre kalmasıyla mahvolmuştu. Ancak Russell’ın arkasındaki “DRS treninin” yarısı öne geçmek için Williams’ı alt etmeyi seçti. Ardında Hamilton ve Daniel Ricciardo rotada kaldı. Her ikisi de pit deltasını Williams’a göre hızlı bir şekilde geride bıraktı. Ve ardından planlanan durakları için durdu. Yavaş bir durak, Ricciardo’yu Russell’ın arkasında bıraktı. Ancak Hamilton, yarım yarış kala ve pistte çok çeşitli araçlarla taze sert lastiklerle hemen önde çıktı.

Mercedes temiz havaya çıktıktan sonra, hiçbiri uzun süre önde kalmadı. Hamilton, kalp atışı gibi görünen bir sürede ikinci oldu. Ardından on turda on iki saniyeden fazla olan bir farkı sistematik olarak sadece ikiye kapattı. Hamilton, altı tur kala Lando Norris’in bir saniyeden biraz fazla gerisindeydi. Ve sahadaki en hızlı ve en aç sürücüler arasında zaten klasik bir bitiş olacaktı. Ardından, son olarak, geçen hafta boyunca bugünkü yarış için yağmur tahmini değiştirdi. Şiddetli yağmur değil, kusura bakmayın ama yarış yüzeyini hemen mahvetmeye yetecek kadar.Lewis Hamilton Klasik Rusya Grand Prix'sini Kazandı

Alanın yarısı ara lastikler için hızla durdu, ancak Hamilton ve Norris bir tur daha dışarıda kaldı. Yarım yamalak, zorlu bir tur, her iki sürücünün de pist dışına çıktığını gördü. Ancak bitmesine sadece dört tur kala Norris tekrar dışarıda kalmaya karar verdi. Hamilton bunu yapmadı ve kuru pistte üçüncü olan Carlos Sainz Jr.’ın üzerine kurduğu 40 saniyelik devasa farkı risksiz bir duruş için bir fırsata çevirdi. 25 saniyelik bir farkı kapatmak için dört turu vardı, ancak bu bir buçuk turda yapıldı. Hamilton, Norris’i tekrar gördüğünde, yarış çoktan kararlaştırılmıştı. Norris uzak bir yedinci için mücadele ederken, Hamilton neredeyse bir dakika farkla öne geçti.

Hamilton’ın Arkasında Bir Şekilde Max Verstappen Vardı

Red Bull sürücüsü ilk turlarda sahada çığlıklar atarak ilk etapta sert lastiklerle gridin arkasından ilk ona sıçradı ve ikincisinde orta lastiklerde daha yavaş bir ritme düştü. Hamilton kazanmak için savaşırken yedinci sırada sıkışmış görünüyordu. Ancak yağmur çok önemli bir zamanda geldi ve Red Bull onu mükemmel bir zamanda durdurdu. Kameralar kazanma savaşına tam odaklandı. Ve Verstappen orta sınıfa geçen diğer tüm araçları ve kuru lastiklerle dışarıda kalmayı seçen diğer tüm araçları geride bıraktı. Hamilton’dan 53 saniye geride kaldı. Ancak yedi sıra kala pistte dört sıra arkasından koştuktan sonra Sainz’in dokuz tam saniye önündeydi.

Lewis Hamilton Klasik Rusya Grand Prix'sini Kazandı

Sainz, açılış turlarına liderlik ettiği ve feci şekilde yavaş bir ilk durağın ardından sahaya geri döndü. Hamilton uzun bir günün ardından saygın bir sonuçla podyumu tamamladı. Daniel Ricciardo ve Valtteri Bottas, zorlu günlerden sonra yağmurda dördüncü ve beşinci sıralara yükseldi. Fernando Alonso, Norris, Kimi Raikkonen, Sergio Perez ve George Russell, Lance Stroll ve Sebastian Vettel’in ıslak zeminde puan kaybetmesinin ardından ilk beşi tamamladı.

Hamilton’ın galibiyeti 100. oldu ve onu seri tarihinde üç haneli galibiyetlere ulaşan ilk sürücü yapıyor. Aynı zamanda rekor bir sekizinci şampiyonluk mücadelesinde onu ileriye taşıyor. Verstappen’in yağmurda başarılı yarışından önce daha da fazla kazanacak pozisyondaydı. Aynı şekilde Mercedes sürücüsü iki puan farkla şampiyonluk liderliğine geri döndü.

F1’in bir sonraki planlanan yarışı, geçen sezonki dönüş yarışı hafta sonu boyunca hiç tutunamayan pist olan Türkiye’de gerçekleşecek. Türkiye, F1 yarışına 1-3 Ekim 2021 tarihlerinde ev sahipliği yapacak. Bu sezon boyu süren mücadele henüz bitmedi. İnanılmaz derecede uzun 2021 F1 programı 12 Aralık’a kadar devam ediyor.

İkinci El Otomobil İlanları

F1 2021 Sezonunda Alpine’in Hedefi İlk Beş

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here