2022 BMW iX xDrive50: Özlü Yenilik.. Sıra dışı özellikler ve 300 kilometreden fazla menzil, BMW’nin yeni iX elektrikli SUV’unda birleşiyor. BMW on yıl önce kendi i bölümünü kurduğunda, dünyadaki otomobil üreticilerinin çoğunda yaygın olan düşünce, ucuz modellere dayalı elektrik üretmekti. Bunun yerine, BMW i3’ü ortaya çıkardı. Bu, sadece kendisinden önceki diğer BMW’lerden farklı görünmekle kalmadı. Aynı zamanda karbon fiber yoğun bir yapıya ve iç kısımda kenevir bazlı kumaşlar mevcut. Ayrıca dar lastiklere ve seri olarak iki silindirli bir scooter motoruna sahipti.

BMW’nin Elektrikli Araç Yolculuğu

BMW, 2030 yılına kadar küresel satışlarının yarısının elektrikli olmasını istiyor. Ve bu, elektrikli otomobilleri ana akım haline getirmek anlamına geliyor. Yine de yeni iX orta boy SUV’da i-alt marka eğlencesini korudu. Tasarım ise benzer boyuttaki X5’ten ayrılıyor. Geniş arka tampon, iX’in kıvrımlı arka gövdesini ortaya çıkarır. Ayrıca dış tutamaklar kapılara gömülü bulunuyor. BMW’nin yeni ızgarası mevcut, ancak bir SUV’de 4 serisinden biraz daha iyi görünüyor. Ve  yüksek hızlarda, aşırı büyük ızgaralar, güneşin veya saç kurutma makinesinin ısısı altında hafif çiziklerin erimesini sağlayan poliüretan bir tabakaya sahiptir.

2022 BMW iX xDrive50: Özlü Yenilik

Dış kısım belirli açılardan tuhaf görünse de, iç kısım modern ve çekicidir. Geniş, kavisli bir panelde 12,3 ve 14,9 inç boyutlarında iki ekran bulunur. Düğmelerin ve anahtarların sayısı yarıya indirildi. 5G bağlantısı, artırılmış gerçeklik navigasyonu ve bir telefonu anahtar olarak kullanma yeteneği dahil olmak üzere birçok yeni özellik var. Bunu, araca veya kapı koluna tutmanıza gerek kalmadan çalışır. Sadece yukarı çıkın ve araba, anahtarlıkta olduğu gibi açılır. Diğer hileler arasında, arabanın bir düğmeye basarak taklit edeceği, 200 metre uzunluğa kadar bir park manevrası mevcut. Örneğin, uzun bir araba yolundan çıkıp bir garaja geri dönerken kaydetme yeteneği yer alıyor. Ancak, sürücü araçtan çıktığında bunu uzaktan yapmayacaktır.

2022 BMW iX xDrive50; Tasarım

Ön panele bitişik bir orta konsol yok ve bu da ferahlık hissi veriyor. Deri de mevcut olmasına rağmen, kumaş ön panel ve kapı panellerini sarar. Arka koltukta çok fazla diz mesafesi var. Ancak oturma yüksekliği, muhtemelen X5’ten birkaç inç daha alçak olan tavan hattına uyum sağlamak için biraz alçak. Ancak bu, uzun boylu yetişkinler için yeterli boşluk bırakıyor.

2022 BMW iX xDrive50: Özlü Yenilik

2022 BMW iX xDrive50; Performans

Nadir toprak elementlerini kullanmaktan kaçınmak için BMW, kalıcı mıknatıs tipi yerine elektrikle uyarılan motorlar kullanır. İkincisi daha verimli olsa da, BMW, güç aktarma organı için yüzde 93 verimlilik iddia ediyor. 516 hp iX xDrive50, 255 hp ön motoru ve 308 hp arka motoru birleştirir. EV’lerde tipik olarak takometre bulunmaz, ancak iX ve i4’te vardır; iX’in 200 km maksimum hızında 12.100 rpm verebiliyor. Ancak ön ve arka farklı trans oranlarına sahip, bu nedenle hangi motoru takip ettiği belli değil.

iX, V-8 ile çalışan bir X5’ten yaklaşık 204 kg daha ağır. Böyle olmasına rağmen, hızlanması çok geride olmayacak. Dört saniyeden biraz fazla bir sürede 96.5 km hıza ulaşmalıdır. O kadar çok anlık itiş gücü var ki, beyninizin geçiş manevrası hesaplama bölümünün yeniden programlanması gerekiyor.

2022 BMW iX xDrive50: Özlü Yenilik

Düşük lastik gürültüsü, iX’in isteğe bağlı 22 inç tekerlekleri üzerinde kayıyormuş gibi görünmesini sağlar. Modelin enerji kullanım oranı, BMW’nin iX’in elde etmesini beklediği 483 üzeri km EPA aralığı ile aynı hizada. Verimlilik için optimize edilmiş yaklaşık üç tonluk bir SUV için direksiyon ve yol tutuşu sağlar. Ayrıca isteğe bağlı arka tekerlek yönlendirmesi, iX’i yolda ve park yerlerinde araç ideal ve düzenli bir yapı sunar. Yenileme ayarları arasında, yenilenme seviyelerini öngörülen yavaşlama gereksinimlerine uydurma yapılır. Bunun için yaklaşan dönüşler veya duraklar, çevredeki trafik ve hız sınırları hakkında harita verilerini ve bilgileri alan Adaptif mod da bulunuyor. Kulağa aldatıcı geliyor, ancak ayağınızı fren pedalından uzak tutmak için harika.

2022 BMW iX xDrive50; Fiyat

Modelin fiyatları henüz tam olarak belirlenmiş değil ama kabaca V-8 ile çalışan bir X5’in fiyatına eşit olacak. Daha küçük bir pil takımına sahip daha az güçlü bir xDrive40 çeşidi de var.

BMW Avrupa ve Amerika’da ilginç bir pazar deneyi kurdu. Elektrikli otomobil alıcıları iX’in tuhaflığını beğenecek mi yoksa i4’ün sunduğu daha geleneksel deneyimi mi isteyecekler?

İkinci El BMW İlanları

Sıfır Km BMW i Serisi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here