Formula 1 yönetimi, 2021 Türkiye Grand Prix ’inin 2021 takviminde yer alacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Covid-19 sebebi ile düzenlenemeyecek olan Kanada Grand Prix’sinin yerini Türkiye alacak.

Daha önce açıklanan takvime göre 11-13 Haziran tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Kanada Grand Prix’i iptal oldu. Üstelik, yarış geçen sene de salgın sebebiyle düzenlenememişti.  Formula 1, bu tarihler için Intercity İstanbul Park ile anlaşmaya vardı.

2020 Formula 1 TürkiyeFormula 1’in salgın şartları sebebiyle lojistik anlamda bazı sıkıntılar yaşadığı biliniyordu. 11-13 Haziran tarihlerinde boşalan takvim yerini alması beklenilen en büyük aday Türkiye’ydi. Geçtiğimiz sene düzenlenen kaliteli yarış, İstanbul Park yönetiminin ısrarı bu kararın verilmesinde etkili oldu. Ancak, 6 Haziran tarihinde Bakü’de düzenlenecek olan yarışın konum olarak yakınlığı, Türkiye’nin tercih edilmesine büyük etki etti.

Formula 1 CEO’su Stefano Domenicali de konuyla alakalı mutluluğunu dile getirdi. Domenicali, bu sezon Kanada’ya gidememeleri sebebiyle hayal kırıklığı yaşadığını ancak geçen sezonki inanılmaz yarıştan sonra Türkiye için büyük heyecan duyduğunu ifade etti. Ayrıca Domenicali, pisti övmekten de kaçınmadı. Türkiye için, pist üzerinden harika mücadelelerin yaşandığı muhteşem bir pist ifadesini kullandı. Bunun yanında, Kanada, Türk yetkililerine uğraşları için teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Vural Ak Açıklamaları

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural AK ise, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çok iyi hazırlanıp İstanbul’u hak ettiği şekilde tanıtmaya devam edeceğiz, ifadelerini kullandı. Yapılan anlaşmanın, uzun süreli bir işbirliği için anahtar niteliğinde olduğunu söyledi. Ayrıca Ak, geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de maddi yükümlülüklerin devlete yük olmamak açısından Intercity tarafından karşılanacağını açıkladı. Vural Ak sözlerine, yarışın yaratabileceği maddi faydalarla devam etti. Salgın şartlarına göre seyirli bir yarış yapılması ihtimalinin ülkeye ciddi döviz girmesini sağlayacağını belirtti.

Intercity Istanbul Park2021 Türkiye Grand Prix ‘i 11-13 Haziran tarihleri arasında, sezonun 7. Yarışı olarak gerçekleşecek. Formula 1 Türkiye Grand Prix ’inin seyirli mi seyircisiz mi olacağı ise henüz belli değil. Ancak, ilerleyen dönemde konuyla ilgi bir karar verilmesi ve açıklama yapılması bekleniyor.

Formula 1 2020 ‘de Yılın En Özel Anları

Formula 1 ’de Sprint Yarış Fikri Kabul Edildi!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here