F1 Abu Dabi GP Sıralama Turları ve Yarış Saat Kaçta?

Formula 1’de sezonun 22. yarışı, 10 Aralık 2021 ve 12 Aralık 2021 tarihlerinde F1 Abu Dabi GP ile gerçekleşecek. Birleşik Arap Emirlikleri’nin en değerli ve önemli pistlerinden biri olan Yas Marina Circuit Pisti, F1’e kapılarını açıyor. Dünya standartlarındaki yüksek kapasiteye sahip olan yarış pisti, birçok farklı yarışa ev sahipliği yapmıştır. Toplam uzunluğu  5.5 km olan pist, Formula 1 yarışlarının gerçekleşeceği en heyecanlı yarış pistlerinden biri olacak. Ayrıca F1 Abu Dabi GP, 1 ay süren yaz arası sonrası onuncu yarış olacak. Britanya’da yaşananların üzerine, Macaristan’daki kaos, İtalya’daki kazalar (Hamilton’un Kazası), Rusya’daki Hamilton’un 100.Zaferi, Türkiye GP’deki yağışlı hava Red Bull ve Mercedes arasındaki gerilimi çok arttırdı. Dolayısıyla sezonun ikinci yarısının altıncı yarışı oldukça önemli. Peki sıralama turları saat kaçta? Formula 1’de yarış ne zaman yapılacak? F1 Abu Dabi GP hangi kanalda yayınlanacak?

F1 Abu Dabi Cuma Günü Programı

Hafta sonu gerçekleştirilecek olan yarış, 10 Aralık Cuma günü saat 12:30’da yapılacak olan 1. Antrenman Turları ile başlayacak. Ardından, aynı günün dönümünde yani saat 16:00’da yapılacak olan 2. Sıralama Turları ile pilotlar kendilerini ve araçlarını test edecek. Ayrıca yarış için araçlarındaki gerekli ayarlamaları yaparak günü noktalayacak. İki seans da S Sport+ ekranlarında olacak.

F1 Abu Dabi GP Cumartesi Günü Programı

11 Aralık Cumartesi Günü, saat 13:00’daki 3. ve son antrenman turlarıyla başlayacak. Pilotlar ikinci hafta üst üste burada yarışmadan önce pistte sınırları zorlayabilmek ve pistin gerekliliklerini anlayabilmek için son kez pistte olacak. Araçların maksimumunun görüleceği antrenman takımlar için oldukça önemli olacak. Son ayarlamalar yapılacak, yarış tempoları ve sıralama tempoları test edilecek.Formula 1 Belçika GP

Formula 1 Abu Dabi GP Sıralama Turları Saat Kaçta?

Birleşik Arap Emirlikleri’nde pilotların start pozisyonunu belirleyecek olan sıralama turları, 11  Aralık Cumartesi günü saat 16:00’da başlayacak. Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan antrenman ve sıralama turları Serhan Acar’ın anlatımıyla S Sport 2 ve S Sport+ ekranlarında yayınlanacak.

F1 Abu Dabi GP Yarış Saat Kaçta?

Sürücüler ve markalar klasmanında Mercedes ve Red Bull rekabetinin zirvede yaşanacağı yarış, 12 Aralık Pazar günü Türkiye saati ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde saat 16.00’da izleyenlerle buluşacak. Son iki yarışta yaşananlar sonrası Mercedes, şampiyonada da liderliği ele geçirmişti. Bu sebeple Abu Dabi GP’de işler daha da kızışabilir. Yarış, sıralama turlarında olduğu gibi Serhan Acar’ın anlatımıyla S Sport 2 ve S Sport+ ekranlarında olacak.

Formula 1 Hangi Kanalda Yayınlanacak?

Formula 1 Abu Dabi GP, her zaman olduğu gibi S Sport 2 ve S Sport+ ekranlarında izleyenlerle buluşacak. Ancak birinci ve ikinci antrenman turları sadece S Sport+ ekranlarında olacak. Yarışların ve sıralama turlarının anlatımında Serhan Acar olacak.

Formula 1 Abu Dabi GP’ye Kadar Neler oldu? Formula 1 Özet

Sezonun ilk yarısının son yarışı olan Rusya GP’de, Mercedes ve Hamilton ciddi bir atakla öne geçtiler. Hamilton, 8 puan geride başladığı haftayı 8 puan önde tamamladı. Benzer bir durum Mercedes için de geçerliydi. Alman marka da 4 puan geride girdiği Macaristan GP’den 12 puan önde ayrıldı. Max Verstappen, bu hafta sonu için yeni motora geçti ve grid cezası aldı. Bu yüzden de yarışa son sıradan başladı. Ferrari pilotlarından Carlos Sainz, yarış dışı kalan takım arkadaşının 3 puan önüne geçti. Bu isimlerin altında ise Ricciardo ve Gasly, 50 puanla bulunurken; Ocon, takım arkadaşı Alonso’nun 1 puan farkla üstüne çıktı. Williams pilotları da puan sıralamasında ilk defa haneleri boş olmadan kendilerine yer buldu. Takımlarda bir başka önemli değişim, Ferrari’nin McLaren’ı geçmesi olurken; Alpine de beşinci sıraya yükseldi. Formula 1 Türkiye GP’deki yağmurlu hava, pilotlara ve takımlara oldukça zorlu anlat yaşattı. Spin ve yakın rekabetin sık sık yaşandığı Formula 1 Türkiye GP’nin Kazananı Valtteri Bottas oluyor. Ayrıca Verstappen ikinci sırada yer alırken Perez üçüncü sıraya yerleşti. Formula 1’in en merak edilen isimlerinden biri ve Türkiye GP’de iki defa galibiyeti elde eden Lewis Hamilton ise yarışı beşinci sırada bitirdi.

Formula 1 Birleşik Devletler GP’ye Hamilton’un son tura kadar son derece cesaretli ve zorlayıcı sürüş sergilediğini söyleyebiliriz fakat Redbull takımının pilotu Max Verstappen birinciliği kimseye kaptırmadı. 2020 yılında Covid-19 nedeniyle F1 takviminde yer almayan Cota Pisti, F1 tahinin en hızlı ve dinamik yarışlarından birine ev sahipliği yaptı. Max Verstappen sakin ve toplanmış bir performansın ardından sezonun dokuzuncu galibiyeti için Meksika Grand Prix’sini kazandı. Ancak güncel durumda, her yarış bir takımın diğerini geçebilmesine olanak sağlayacak durumda. Abu Dabi GP’de 1.lik el değiştirebilir. Ancak sürücüleri oldukça farkı bir pist bekliyor. 2021 Formula 1 sezonunun son 2 yarışından biri olan Abu Dabi GP, Formula 1’e farklı renk katacak. İşte Formula 1 Dünya Şampiyonası Sürücüler ve Markalar Klasmanı’nındaki son durum;

Sürücüler ve Markalar Klasmanındaki Son Durum

 

Formula 1 Dünya Şampiyonası Sürücüler Klasmanı:
Sürücü Takım Puan
1  Max Verstappen Redbull 369.5
2 Lewis Hamilton Mercedes 369.5
3 Valtteri Bottas Mercedes 218
4 Sergio Pérez Red Bull 190
5 CharlesLeclerc Ferrari 158
6 Lando Norris McLaren 154
7 Carlos Sainz Ferrari 149.5
8 Daniel Ricciardo McLaren 115
9 Pierre Gasly AlphaTauri 100
10 Fernando Alonso Alpine F1 Team 77
11 Esteban Ocon Alpine F1 Team 72
12 Sebastian Vettel Aston Martin 43
13 Lance Stroll Aston Martin 34
14 Yuki Tsunoda AlphaTauri 20
15 George Russell Williams 16
16 Kimi Räikkönen Alfa Romeo 10
17 Nicholas Latifi Williams 7
18 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 3
19 Mick Schumacher Haas F1 Team 0
20 Robert Kubica Alfa Romeo 0
Formula 1 Dünya Şampiyonası Takımlar Klasmanı:
Sıralama Takım Puan
1 MERCEDES 587.5
2 RED BULL RACING HONDA 559.5
3 FERRARI 307.5
4 MCLAREN RENAULT 269
5 Alpine F1 Team 149
6 Alpha Tauri 120
7 Aston Martin 77
8 WILLIAMS MERCEDES 23
9 ALFA ROMEO RACING FERRARI 13
10 HAAS FERRARI 0

 

Motor Sporları Haberleri

Arabam Kaç Para

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here