Ferrari Omologata: 812 Superfast tabanlı yeni Ferrari

0
1029
ferrari omologata

İtalyan süper otomobil üreticisi, Avrupalı özel bir müşterisi için hazırladığı ve sadece bir adet üretilecek olan modeli Ferrari Omologata ‘yı tanıttı. Yaklaşık 2 yıldır Maranello ekibinin üzerinde çalıştığı araç aslında 812 Superfast modelini temel alıyor. Ferrari mühendisleri aracın farları ve ön camı haricinde geri kalan her şeyi sökmüşler ve bu araç için özel gövde parçaları üretmişler.

Ferrari tasarımın yarış tarihinden, bilimkurgu örneklerinden ve modern mimariden esinlendiğini söyledi. Ön kısım, düzleştirilmiş oval bir ızgaraya sahiptir. Omologata’nın arka tarafında büyük bir kanat bulunuyor ve Ferrari bununla birlikte sportif görünüme ek olarak bastırma kuvveti de ekliyor. Aracın arka stoplarının da tekli olması aracı benzersiz ve sportif göstermiş.

Omologata, yeni geliştirilen özel Rosso Magma boyasıyla boyandı ve yarıştan ilham alan çıkatmalara sahip.

Ferrari Omologata iç tasarımıyla da dikkat çekiyor.

Yalnızca bir adet üretilen Omologata dış tasarımının yanında içinde de iddialı bir tasarıma sahip. Oldukça farklı olan mavi deri kaplı koltuklar ve gösterge panelindeki metal boyalar aracın içini benzersiz hale getirmiş. Aynı zamanda direksiyon simidi, iç kapı kolları gibi detaylar da 250 LM ve 250 GTO’da kullanılan bu metal boyayla boyanmış.

Ferrari Omologata ‘nın performans detayları Ferrari tarafından açıklanmadı. Temel aldığı 812 Superfast, 6.5 litrelik bir V12 motordan 789HP güç üretir ve 0-100 km/h hızlanmasını 2.9 saniyede tamamlar. Ferrari ayrıca bir defaya mahsus özelliğin maliyetinin ayrıntılarını açıklamadı. Fakat 812 Superfast modelinin Amerika’da baz fiyatının 340.000 dolar seviyelerinde olduğunu biliyoruz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here