Formula 1’de Yeni CEO Dönemi Başlıyor

0
800
domenicali
formula1

Scuderia Ferrari’nin eski takım patronu olan Stefano Domenicali Formula 1’de CEO koltuğunu Chase Carey’nin elinden aldı. Carey ise Formula 1 organizasyonunda farklı bir pozisyonla göreve devam edecek.

Domenicali, altı yıllık yokluğunun ardından Formula 1’e geri döndü. Son dört yılını VW grup bünyesinde bulunan Lamborghini şirketini yöneterek geçirdikten sonra F1 özlemini bitirdi.

İtalyan yöneticinin Ferrari kariyeri 1991 yılında başladı. Göreve geldiği yıllarda takımın sportif direktörüyken, 2008 yılında takımın başına geçti ve 6 yıl boyunca sürecek şampiyonluk serisinde büyük bir rol oynadı.

Nisan 2014’te Ferrari’den istifa ettikten sonra, Domenicali 2 yıl boyunca Audi ‘de yeni iş girişimlerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Ardından görevinden terfi ederek Lamborghini şirketinde CEO koltuğuna oturdu. Lamborghini görevi sırasında FIA’de komisyon başkanı olarak da görevini sürdürdü.

Formula 1 Camiası Karardan Memnun

Domenicali’nin CEO olduğu haberinin ilk olarak Salı günü ortaya çıkmasının ardından, 55 yaşındaki yöneticinin Formula 1’e dönüşü gridin önde gelen isimleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Red Bull takım patronu Christian Horner, Rusya GP’de yapılan röportajda “Stefano harika bir adam” dedi. Lewis Hamilton ise ”Formula 1 daha iyi bir seçim yapamazdı.” dedi.

66 yaşındaki Carey, geçtiğimiz günlerde Formula 1 dünyasında ilgilye takip edilen Concorde Anlaşması tartışmalarının başarılı bir şekilde sonuçlandırılmasını sağladı. Gridde bulunan 10 takım, F1’in finansal planını düzene koymaya yardımcı olmak için tasarlanmış şartlara imza attı. Ayrıca Formula 1’in 2020 için planlanan takvimin koronavirüs salgınından dolayı sekteye uğramasını çok iyi yönetti.

Formula 1’de Üst Yönetim Tamamen Schumacher Döneminden

Ferrari’nin Schumacher dönemindeki iç isim Formula 1’in üst yönetiminde tekrar buluştu. Eski Ferrari takım patronu Jean Todt ve eski Ferrari teknik patronu Ross Brawn üst yönetimde Domenicali’ye eşlik eden isimlerden.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here