Tüm Zamanların En Heyecanlı Formula 1 Rekabetleri… Bildiğimiz üzere diğer spor branşlarında olduğu gibi Formula 1’de de her puan oldukça önemlidir. Max Verstappen ve Lewis Hamilton arasında Formula 1 şampiyonluğu için bu yılki yoğun düellonun bitmesine sadece üç yarış var. Bu yüzden işlerin daha da kızışacağı ve seyirciyi heyecanlı yarışların beklediğini biliyoruz. Kader, her yarışta iki baş kahraman üzerinde ileri geri sallanıyor ve öngörülemezlik, Formula 1 hayranlarının heyecanını yükseltiyor. Ayrıca geçmişte çok sayıda galibiyet ve ardı ardına şampiyonluklar elde eden birçok sürücü ve takım oldu. Ancak sporun 70 yıllık tarihinde sürücülerin unvanının tek bir puanla ve bir kez, hatta bundan daha azıyla belirlendiği bazı durumlar da oldu. “Tüm Zamanların En Heyecanlı Formula 1 Rekabetleri” adlı içeriğimizde pilotlar tarafından günümüze kadar yaşanmış olan Formula 1 düellolarının listesine göz atalım.

Lewis Hamilton ve Felipe Massa, 2008 (1 Puan)Tüm Zamanların En Heyecanlı Formula 1 Savaşları

Lewis Hamilton ilk şampiyonluğunu oldukça az farkla kazandı. Bu yüzden pistlerde asla vazgeçmiyor ve son ana kadar şampiyonluğun peşinden koşmaktadır. Interlagos’taki son yarışın son turunun en son virajında ​​2008 Formula 1 sürücüleri unvanını da sadece 1 puanla kazanan Lewis Hamilton, Formula 1 tarihinin en önemli anlarından birini yaşattı. Yarıştan kısaca bahsedecek olursak Felipe Massa kötüleşen koşullarda zaferini korumak için elinden geleni yapıyordu. Ancak 30 saniye sonra orta lastiklerdeki Lewis Hamilton, son virajda Timo Glock’tan kaygan lastikli Toyota’yı geçmeyi başardı ve ilk dünya şampiyonluğunu garantilemek için çok önemli ekstra puanı aldı.

Michael Schumacher ve Damon Hill, 1994 (1 Puan)Tüm Zamanların En Heyecanlı Formula 1 Rekabetleri

Ayrton Senna ve Roland Ratzenberger’in hayatını kaybettiği olaylı bir sezonda , 1994 sezonu Formula 1 tarihinin en tartışmalı düellolarından birine sahip olduğunu kanıtladı. Aslında bugüne kadar 1994 Avustralya Grand Prix’sinde Michael Schumacher ve Damon Hill arasında yaşananlar konusunda uzman görüşleri hala bölünmüş durumdadır. Hill, Adelaide’deki sezon finaline girerken Schumacher’i sadece bir puan geride bırakıyordu ve yarış sırasında Almanları hızla takip ediyordu. Ancak ikili, Schumacher’in Hill’de kapıyı kapatmasıyla çarpıştı ve sağ elini kullanan pilot Schumacher’in duvara çarpmasına sebep oldu.

James Hunt ve Niki Lauda, ​​1976 (1 Puan)Tüm Zamanların En Heyecanlı Formula 1 Rekabetleri

1970’lerde Formula 1 en göz alıcı ve kazançlı sporlardan biri olmayı sürdürüyordu. Niki Lauda ve James Hunt’ın 1976 F1 şampiyonluğu için verdiği savaş arasında geçenlerin görsel bir temsiline ihtiyacınız varsa yapmanız gereken tek şey Rush filmini izlemektir. Lauda’nın Nürburgring’deki kötü kazası, avantajı Hunt’a doğru çevirmiştir. Ancak sadece altı hafta sonra, Lauda gridlere geri döndü ve şampiyonluğu iplere kadar götürdü. Fuji’deki sezon finalinde, yağan yağmurdaki tehlikeli koşullar Lauda’yı sadece iki turdan sonra yarıştan çekilmesine neden oldu. Ancak Hunt yarışmaya devam etti ve podyuma çıkarak Formula 1 şampiyonluğunu elde etti.

Nelson Piquet ve Alain Prost, 1983 (2 Puan)Tüm Zamanların En Heyecanlı Formula 1 Rekabetleri

Alain Prost’u sadece üç yarış kala 14 puan geride bırakmış olmasına rağmen Nelson Piquet 1983’te son üç yarıştan ikisini kazanarak ikinci dünya şampiyonluğunu yakalamayı başardı. Ünlü Brabham takımına son F1 şampiyonluk galibiyetini verdi. Öte yandan Prost, 1983 sezonunun büyük bölümünde şampiyona liderliğini sürdürdü. Ancak son dört yarışta üçü de dahil olmak üzere bir dizi avantajı Piquet’e doğru çevirdi.

Mika Häkkinen ve Eddie Irvine, 1999 (2 Puan)

1999 sezonu, Michael Schumacher’in Ferrari takım arkadaşı Eddie Irvine için ikinci oynadığını hatırladığımız tek zamandır. Bunun nedeni, Britanya Grand Prix’sinde yaşadığı ve onu şampiyonluk yarışında etkin bir şekilde saha dışı bırakan bacağından yaralanmasıydı. Irvine aslında sezon ortasında hızlandı ve kendisini Mika Häkkinen’in dört puan önünde şampiyona lideri olarak buldu. Daha sonra  Japonya’daki son yarışa girdi. Ancak hafta sonu tam bir yarış karmaşaydı ve yarışta sadece üçüncü sırayı alabildi. Hakkinen zaferi ve şampiyonluğu sadece iki puanla alabildi.

Alain Prost ve Nigel Mansell, 1986 (2 Puan)

Nigel Mansell, 1986’da Alain Prost ve takım arkadaşı Nelson Piquet’e karşı üç yönlü bir şampiyonluk savaşına liderlik ediyordu. İngiliz, art arda yedi yarış için şampiyonayı yönetti ve Adelaide’deki finale kadar elinde tuttu. Ancak Brabham Düzlüğü’nde Prost’u kovalarken 300 kilometre hızla giderken sol arka lastiği patladı ve yarışını kötü bir şekilde sonlandırdı. Prost sonunda galibiyeti aldı ve şampiyonluğu elde etti. Mansell’i sadece iki puan geride bıraktı ve 1960’larda Jack Brabham’dan bu yana arka arkaya şampiyon olan ilk pilot oldu.

Formula 1 Haberleri 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here