Yeni Şarj Teknolojisi ile 5 Dakikada 300 Km Menzil Mümkün

0
1419
Yeni Şarj Teknolojisi ile 5 Dakikada 300 Km Menzil Mümkün

Yeni şarj teknolojisi ile 5 dakikada 300 km menzil Geely‘den geldi. Yeni teknoloji 600 kW’lık güce sahip. Böylece kısa süreli şarj ile uzun mesafeleri kat etmesi mümkün oluyor.

Son zamanlarda elektrikli otomobillerin popülerliği giderek artıyor. Bu nedenle satışlar da sürekli olarak artış gösteriyor. Çinli otomobil üreticisi Geely de bu sayede elektrikli tahrik sistemine sahip araçlarının satışlarını büyük oranda artırmış durumda. Öyle ki 2022’nin ilk yarısında şarj edilebilir hibrit ve tamamen elektrikli araç satışları ile büyük bir başarıya imza attı. Bu satış oranları önceye göre yüzde 398 oranında artarak 109 bin adete çıkmış durumda.

Geely’den Yeni Şarj Teknolojisi

Yeni Şarj Teknolojisi ile 5 Dakikada 300 Km Menzil Mümkün

Geely, yan kuruluşu Viridi E-mobility Technology (VREMT) ile yeni bir şarj cihazı tanıttı. Bu yeni nesil cihaz 600 kilovatlık gücü sağlıyor. Ayrıca 5 dakikada 300 kilometreye kadar sürüş menzili de sağlıyor. Üstelik yeni cihaz seri üretim aşamasına geçmeye bile hazır. Ancak piyasa buna hazır değil. Bu kadar yüksek hızı destekleyip çalışabilecek sadece bir elektrikli otomobil mevcut. Bu nedenle yeni şarj teknolojisinin yollarda boy göstermesi biraz daha sürecek gibi görünüyor.

Tesla Supercharger’a Rakipler Geliyor

Yeni Şarj Teknolojisi ile 5 Dakikada 300 Km Menzil Mümkün

Çin her geçen gün elektrikli araçlar konusunda yeni adımlar atıyor. Son olarak XPeng Motors geçen ay yeni bir şarj şarj cihazı tanıttı. 480 kilovat gücündeki bu cihaz ise 5 dakikada 200 kilometre menzil için enerji üretmeyi başarıyor. Böylece Tesla’nın şarj rakiplerinin çoğaldığını söylemek mümkün.

Elektrikli Bir Arabayı %100 Şarj Etmek Riskli mi?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here