Daimler ve Geely, Yüksek Verimli Motor İçin Birleşiyor

daimler ve geely

Almanya’nın en köklü ve büyük motor üreticilerinden birisi olan Daimler‘den bir sözcü geçtiğimiz salı günü basına birtakım açıklamalarda bulundu. Çinli otomobil markası Geely ve Daimler ‘in hibrit araçlarda kullanılması için yeni nesil yanmalı motor üretimi için iş birliği yapacaklarını açıkladı.

Hibrit motor teknolojisi, elektrikli araçlar tam olarak hayatımıza girene kadar bir geçiş evresi boyunca kullanılacak gibi görünüyor. Ancak bu konuda geliştirme maaliyetlerinin yüksek olması, COVID – 19 krizi, yakıt verimliliği ve emisyon kurallarının katı olması nedeniyle firmalar bu tip geliştirmeler için ortaklık kurmak istiyorlar. Ayrıca bir çok firma da araştırma fonlarını hibrit motorlardansa elektrikli motorlara aktarmayı tercih ediyor. Bu da geçiş döneminde kullanılacak olan hibrit motorların gelişmesini engelliyor.

Daimler Sözcüsü Açıkladı

Daimler AG sözcüsü salı günü anonim olarak “Daimler grubu ve Geely grubu birlikte son derece verimli bir modüler hibrit motor geliştirmeyi planlıyor” dedi. Bunun hibrit aktarma organlarında kullanılacağını sözlerine ekleyen Daimler sözcüsü, üretimin Avrupa ve Çin’de ortaklaşa bir şekilde yürütüleceğini söyledi. Konuyla ilgili herangi bir yorum yapmama kararı alan Geely firmasının da önümüzdeki günlerde açıklama yapacağı düşünülüyor.

Modüler hibrit motor, Daimler ile Geely gruplarının altındaki farklı marka otomobillerde kullanılacak. Ancak motorun tam olarak ne zaman çıkacağı hakkında bir haber bulunmuyor. Çünkü sözcü henüz motoru geliştirmenin ilk aşamalarında olduklarını ve bunun için açıklamalarını anonim olarak yapacağını belirtti.

daimler ve geely ortaklığı

Fabrikalar Yenileniyor

Daimler grubu yakın zamanda Almanya’daki fabrikalarının elektrikli aktarma organları üretimini eklemek için yenileneceğini duyurmuştu. Bu ortaklığın Daimler’in halihazırda Renault markasıyla olan ortaklığını sonlandırabileceği ya da bir kısmının geri çekilebileceği de söylentiler arasında. Reuters’e konuşan bir Renault kaynağı, Daimler – Geely projesinin Daimler ve Renault arasındaki işbirliğini sona erdireceği anlamına gelmediğini söyledi.

geely

Şimdilik daha net olarak bir anons yapılmamış olsa da Daimler ve Geely markalarının isimlerini yakın zamanda birlikte çokça duyacağa benziyoruz. Bu Avrupa – Çin işbirliğine başka markaların da katılıp katılmayacağı da akıllara gelen soru işaretlerinden birisi. Siz bu birleşme hakkında ne düşünüyorsunuz?

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here