Volkswagen ilk elektrikli arazi aracı olacak olan modeli ID Xtreme1 modelini resmen tanıttı. 4×4 arazi aracının 200 km menzili var.

Volkswagen ID Xtreme1 Modelinin Dış Tasarımı

Firma ID Xtreme1 modelini daha önceki modeli ID 4 GTX modeli üzerinden geliştirmiş. Bu tasarım üzerinden Volkswagen ormanlık alan, dağ, kumlu ve çamur  gibi zorlu yol koşullarına göre geliştirmiş.

Bu konsept tasarımın mimarı ise Volkswagen Geliştirme Biriminin Başkanı Andreas Reckewerth.

Araca dışardan baktığımızda ilk dikkatimizi çeken şey Volkswagen logosunun altında yer alan ön tampon demiri. Araç tekerlerinde 18 inç jant yer alıyor. Bunun yanı sıra aracın alt kısmında zorlu doğa koşullarında sıkıntı olmaması için araç altı zırhı yer alıyor.

Ayrıca araçta 50 mm daha geniş kanatlar bulunmakta.

İç Tasarımı

Modelin tavanında LED aydınlatmalar olacağını biliyoruz. Bunun yanı sıra sürüş sırasında gürültü engelleme özelliği sayesinde dışardan hiçbir gürültü aracın içine giremeyecek. Ayrıca araç içinde kişisel olarak ses ayarı yapılabilecek.

İç kısımda 5 kişilik deri koltuklar yer alacak. İç kısımda turuncu rengi ayrıca dikkat çekici bir vurgu için seçilmiş.

Motor Performansı

Volkswagen ilk elektrikli arazi aracı Xtreme1 modelinde 4×4 çekiş sistemi olacak. Araçta iki mıknatıslı bir elektrik motor yer alacak. Bunun yanı sıra sisteme gücünü sağlamak için 85 kw ile 100 kw arasında değişen bir batarya yer alacak.

Bu elektrikli motor aracın ön tekerlerine 220 kw, arka tekerlerine 285 kw değerinde güç sağlıyor.

Xtreme1 modelinin bataryası ayrıca hızlı şarj desteğine sahip olarak geliyor. Şu an için firma bir kere şarj ile 200 km menzil vaat ediyor.

Ancak Volkswagen şu an için her şeyin başında olduklarını söylüyor. Aracın çıkış tarihi yaklaşana kadar bu menzilin 500 km’ye kadar çıkabileceğini belirtiyorlar.

Sıfır KM Volkswagen Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here