Alkollü Araç Kullanma Önleyici Teknoloji Geliyor

0
1946
Alkollü Araç Kullanma Önleyici Teknoloji Hyundai'den Geldi

Alkollü araç kullanma önleyici teknoloji geliyor. ABD’deki Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB), ülkedeki araçların alkol önleyici sistemlere sahip olması talebinde bulundu. Bu sayede ülkedeki trafik kazalarının büyük bir çoğunluğunu önlemeyi amaçlıyorlar. Bunu sağlayacak sistem sürücünün alkollü olup olmadığını anlayarak araç kullanmasını engelleyecek.

Her gün milyonlarca insan, trafikte kişisel araçlar ile yolculuk yapıyor. Birçok farklı nedenle de trafik kazaları yaşanıyor. Kazalar bireylerin ölümüne ya da yaralanmasına yol açabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne ait veriler dünyada her yıl yaklaşık 1.3 milyon insanın trafik kazaları nedeniyle hayatını kaybettiğine işaret ediyor. Tabi bu kazaların en büyük nedenlerinden biri de alkollü bir şekilde araç kullanmak. Alkol almış olan sürücüler sarhoşken araç kullandıklarında kendileri ile birlikte birçok kişinin canını tehlikeye atıyorlar. Yeni teknoloji ile alkol nedenli kazaların önlenmesi temel hedef.

Alkol Algılama Teknolojisi ile Kazalar Azalacak

Alkollü Araç Kullanma Önleyici Teknoloji Hyundai'den Geldi

Alkollü araç kullanma yeni teknoloji ile tarihe karışması mümkün. Yeni alkol algılama sistemleri ile sürücülerin alkol seviyesini ölçmek mümkün olacak. Eğer araç kullanmaya uygun değilse tepki verecek. Böylece olası felaketlerin önüne geçilmiş olacak. Güvenlik İçin Sürücü Alkol Algılama Sistemi (DADDS), bir sensöre sahip. Bu sayede sürücünün nefesini analiz ediyor. Ayrıca vitese yerleştirilen dokunmaya dayalı bir sistem de derinin altındaki kanı tespit ediyor. Eğer alkol içeriyorsa hemen uyarı veriyor.

Alkollü Araç Kullanma Önlemleri Nasıl Çalışıyor?

En son Hyundai de geçen aylarda alkol nedenli kazaları önleyecek bir teknolojiyi tanıtmıştı. Güney Koreli şirket otomobil kokpitine birçok sensör yerleştirdi. Böylece alkollü veya uykulu bir sürücüyü hemen algılıyor. Eğer algılarsa hemen araca müdahale ediyor. Böylece aracın kontrolünü eline alıyor. Alkol algılama sistemleri ile birlikte dünya genelinde yüzbinlerce insanın hayatını kurtarmak mümkün olacak. Tabi bunun için b teknolojinin hızla tüm ülkelere yayılması gerekli.

Alkollü Araç Kullanma Cezası 2022

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here