Volvo güvenlik sözcüğü ile özdeşleşmiş markalardan birisi olarak bilinir. Bununla yetinmeyen markanın mühendisleri “nihai sürüş simülatörü” adını verdiği araçlarla, daha güvenli otomobiller geliştirmek için en son oyun teknolojisini kullanıyor.

Volvo Güvenlik Konusunda Yine Çığır Açmanın Peşinde

volvo-güvenlik-varsa
volvo-güvenlik-varsa

Volvo, mühendisleri buna “nihai sürüş simülatörü” diyorlar. Ancak bu onlar için bayilerini ziyaret eden müşterilerini şımartmaya bir bahane değil. Bunun yerine, güvenlik ve otonom sürüş teknolojisinde yeni adımlar atmak için İsveçli şirket çığır açan karma gerçeklik simülatörü kullanılıyor.

Hareketli bir sürücü koltuğu, dokunsal geri bildirime sahip bir direksiyon simidi ve kristal netliğinde bir sanal gerçeklik başlığı içeren bir kurulum, ciddi bir oyuncuyu kıskandırır. Ancak Volvo simülatörü bu konsepti bir sonraki seviyeye taşıyarak gerçeği simülasyondan ayırmayı zorlaştırıyor diyebiliriz.  İşte tam da asıl mesele bu.

Volvo Güvenlik İçin Unity ve Varjo İle Önemli Ortaklıklara İmza Attı

volvo
volvo

Bahsi geçen simülatör, önde gelen gerçek zamanlı 3B geliştirme platformu Unity ve Finlandiyalı sanal ve karma gerçeklik uzmanları Varjo’nun en son teknolojisini kullanıyor. Gerçek yollarda gerçek bir araba sürmeyi deneyimletiyor. Gerçeğe benzeyen, yüksek çözünürlüklü 3D grafikleri, artırılmış gerçeklik kulaklığını ve sanal bir dünyadan dokunsal geribildirim sağlayan ve aynı zamanda bedensel tepkileri izleyen tam vücut Teslasuit’i birleştirmekte.

 

Bu yazılım ve donanım kombinasyonu, Volvo güvenlik mühendislerinin  bir araba kullanırken gerçek bir test pisti yolunda trafik senaryolarını sonsuz bir şekilde simüle etmelerine olanak tanıyor. Mühendisler, yeni güvenlik, sürücü yardımı ve otonom sürüş özelliklerinin geliştirilmesi için insanlar ve otomobil arasındaki etkileşim hakkında önemli bilgiler edinebilmekteler.

Volvo Mühendisleri Geleceği Simüle Ediyor

Volvo-Cars-Ultimate
Volvo-Cars-Ultimate

Test uzmanları, hayal edilen aktif güvenlik ve sürücü yardım özelliklerine, yaklaşan otonom sürüş kullanıcı ara yüzlerine, gelecekteki araba modellerine ve diğer birçok senaryoya maruz kalabilmekte. Gerçek test yolu denmelerinde veya test laboratuarında kullanılabilir ve her senaryo tamamen özelleştirilebilir. Olasılıklar kelimenin tam anlamıyla sonsuzdur.

Volvo “nihai simülatörü”, geçtiğimiz haftalarda Volvo’nun Açık İnovasyon Arenasından canlı olarak yayınlanan ve inovasyon uzmanlarından oluşan bir ekibin ev sahipliği yaptığı bir etkinlikte gösterildi. Geçen yıl Varjo ile birlikte Volvo, karma gerçeklik başlığı takarken gerçek bir araba sürmeyi mümkün kılan ilk otomobil üreticisi oldu. Artık bu işbirliği, Unity ve tam vücut dokunsal giysi üreticisi Teslasuit’i içerecek şekilde genişletildi.

Volvo Fiyat Teklifi Al

2 YORUMLAR

  1. s40 kullandım senelerce gerçek anlamda süper bir araçtı. hem güvenli hemde premium bir araç içerisinde olduğunuzu kolaylıkla hissedebiliyorsunuz…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here