Güvenlik hizmetinde yarım yüzyıl: Volvo araba kazası araştırma ekibi 50. yılını kutluyor.

Volvo Cars’ta bu ekip, şirketin kurum içi dedektifleri olarak bilinirler. Yine de, kısaltmasında biraz değişiklik yaparak İsveçli otomobil üreticisinin kendi kaza araştırma ekibi olarak da adlandırılabilirler.  Bu yıl 50. yılını kutlayan Volvo Araba Kazası Araştırma Ekibi’nin kaza mahalli araştırmacıları, Volvo Cars’ın gerçek hayattaki kazalardan ders alması ve otomobillerini sürekli olarak iyileştirmesi için günün her saati hazır.

Volvo Araba Kazalarına Daha Güvenlisini Üretmek İçin Önem Veriyor

volvo-araba-kazası-ekibi
volvo-araba-kazası-ekibi

Volvo Cars Güvenlik Merkezi başkanı Malin Ekholm, “Kaza Araştırma Ekibinin sıkı çalışması ve araştırması, Volvo Cars’ın trajik bir trafik kazasının iyi bir şeye, daha da güvenli arabalara yol açabileceğinden emin olmasını sağlıyor,” diyor. “Ekip, bir kazanın her aşamasında neler olduğunu yakından analiz ederek otomobillerimizde nelerin iyileştirilebileceği konusunda çok önemli bilgiler sağlıyor.”

Ekip 1970’den beri faaliyettedir. İsveç’in Göteborg civarında bir Volvo’nun karıştığı bir kaza olduğunda, gece veya gündüz, haber verildiğinde olay yerine çabucak varırlar. Geldiklerinde, bir inceleme başlatırlar ve olayların sırasını olabildiğince ayrıntılı olarak belgelerler.

Volvo Araba Görünce Güvenlik Akla Geliyor Ancak Bu Ancak Soru Sormakla Mümkün Oluyor

volvo-araba-kaza-ekip
volvo-araba-kaza-ekip

Bu soru sormak demektir. Etki ne kadar güçlüydü? Aktif güvenlik sistemleri ne kadar çabuk müdahale etti? Yolcular nasıl? Diğer sorular şunlardır: Hava nasıldı? Saat kaçtı Yol işaretleri hangi durumdaydı?

Çalışma ofiste tekrar devam ediyor: Ekip, halka açık polis raporları istiyor, sürücüyle iletişime geçiyor ve mümkün olduğunda aracı inceliyor. Ekip ayrıca, Volvo Cars Güvenlik Merkezi’nin davranış bilimcilerini içeren bir süreç olan sürücünün kazayı nasıl yaşadığını anlamaya çalışıyor.

Ekip Uzmanlarla İş Birliği İçinde Çalışıyor

volvo-araba-1
volvo-araba-1

Son olarak ekip, kazaya karışan kişilerden tıbbi kayıtlarını paylaşmalarını isteyecek ve bu da meydana gelen herhangi bir yaralanmayı not almalarına olanak sağlayacaktır. Bunlar, yaralanmanın kesin nedenlerini anlamak için fizikçilerle işbirliği içinde biyomekanik uzmanları tarafından analiz edilir.

Toplanan tüm veriler ve bilgiler kodlanır ve kişiselleştirilir. Bu araştırmadan elde edilen sonuçlar, onu gelecek otomobillerde yeni teknolojiler geliştirmek ve uygulamak için kullanan Volvo’nun ürün geliştirme ekipleriyle paylaşılıyor. Ekip ayrıca bugün çözülemeyen şeyleri tespit ederek Volvo Cars’ın güvenlik gelişiminin ön saflarında kalmasını sağlıyor.

Ekip her yıl yaklaşık 30-50 kazayı şahsen araştırıyor, ancak kazalar dünyanın her yerinde oluyor ve olay yerine zamanında ulaşmak zor olabilir. Bu durumlarda ve mümkün olduğu ölçüde, dedektifler, Volvo personelinin ve sahaya daha yakın acil durum hizmetlerinin desteğiyle kazaları planlamak için çalışır.

Ekip ayrıca gerekli adımların atıldığından emin olmak için küresel olarak bulunan kamu kazası veritabanları gibi diğer bilgi kaynaklarını da kullanır.

Malin Ekholm, “Kaza Araştırma Ekibi, güvenlik uzmanlarımız için tek araştırma verisi kaynağı olmaktan çok uzak, ancak ayrıntıları gerçekten anlamamız bizim için önemli bir rol oynuyor,” diye ekliyor Malin Ekholm. “Kazalar hala oluyor, ancak bugünlerde sonuçlar çok daha hafif ve ciddi yaralanmalar eskisinden çok daha nadir.”

Volvo Fiyat Teklifi Al

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here