Plug-in hibrit otomobil ne demek?

Öncelikle Plug-in hibrit ‘in kelime analizini yaparak ne anlama geldiğini çözelim. Plug-in prize takılan demektir yani bu aracın elektrikli olduğu anlamına gelir. Hibrit ise İki farklı güç kaynağının bir arada bulunması demektir ve araçta hem elektrik motorunun hem de benzin motorunun bir arada bulunması anlamına gelir. Saadete gelirsek bataryalı elektrik enerjisi ile verimli benzinli motorun tavizsiz kombinasyonu ifade eder. Bir otomobilin Plug-in hibrit olması daha düşük ya da sıfır egzoz atığı, mükemmel esneklik ve güçlü bir sürüş deneyimi sağlıyor.

Düşük veya sıfır CO2 atığı

Ek elektrik motoru içten yanmalı motoru destekleyerek düşük CO2 atığı sağlıyor. Pure elektrik modunda da sıfır egzoz atığıyla işe gidip gelebilirsiniz.

Mükemmel esneklik

Sunulan üç sürüş moduyla, Pure elektrik modunda gün boyunca sıfır atıkla gezebilirsiniz, Power modunda güçlü bir performansa sahip olabilirsiniz ve Hibrit moduyla da verimlilik ve menzili en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Güçlü sürüş deneyimi

Elektrik ve benzin motorlarının birlikte kullanılması çok rahat performans ve her türlü koşulda yumuşak, rafine bir sürüş sağlar.

Volvo’nun sunduğu Plug-in hibrit otomobilleri

XC90 Twin Engine

Volvo XC90
5-7 yolcuya kadar

  XC60 Twin Engine

Volvo XC60 Twin Engine
5 yolcuya kadar

V60 Twin Engine

V60 Twin Engine
5 yolcuya kadar

 2021 Volvo Tam Seri Güncellemeleri

Bir plug-in hibrit otomobil nasıl çalışır?

Plug-in hibrit elektrikli araçlar (PHEV’ler) tipik olarak bir elektrik motoruna güç sağlamak için pilleri kullanır ve bir içten yanmalı motora (ICE) güç sağlamak için benzin gibi başka bir yakıt kullanır. Plug-in hibrit EV pilleri bir duvar prizi veya şarj istasyonu kullanılarak, ICE ile veya rejeneratif frenleme yoluyla şarj edilebilir. Araç tipik olarak, pil bitene kadar elektrik gücüyle çalışır ve ardından araç otomatik olarak ICE’yi kullanmaya başlar.

Bir Volvo plug-in hibrit otomobilinde ise hem bir elektrik motoru hem de bir benzinli motor bulunuyor; Twin Engine. Elektrik gücü için evde ya da bir şarj istasyonunda kolayca şarj edilebilen bir batarya var.

Çift motor (Twin engine)

Otomobil hem elektrik hem de benzinli motorun gücünü bir araya getiriyor. Birlikte ya da ayrı olarak çok yumuşak bir şekilde çalışarak size en verimli sürüş deneyimini sağlar.

Volvo Plug-in hibrit araçlardaki elektrik ve benzin motoru
Volvo Plug-in hibrit araçlardaki elektrik ve benzin motoru

Üç sürüş modu

Plug-in hibrit modelleri her duruma uygun çeşitli sürüş modları sunar; full Power (güç) modu, Pure elektrik modu ve dengeli Hibrit modu arasından seçim yapabilirsiniz.

Volvo Plug-in hibrit XC60 araç içi tasarımı ve sürüş modları
Volvo Plug-in hibrit XC60 araç içi tasarımı ve sürüş modları

Bataryanın şarjı

Büyük batarya sadece elektrikle 40-50 kilometre* menzil sağlıyor ve evde ya da şarj istasyonunda kolayca şarj edilebilir. Ayrıca sürüş sırasında da her fren yaptığınızda ya da yavaşladığınızda batarya şarj edilir.

Volvo Fiyat Teklifi Al

İkinci el Volvo otomobil ilanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here