Renault Grubu, Flıns’ta  mobilitenin dairesel dönüşüm ekonomisine adanan ilk Avrupa fabrikasını kurdu.

♦Re Factory Flins: 2030’a kadar negatif CO2 dengesi hedefi ile mobiliteye adanmış Avrupa’nın lider döngüsel ekonomi fabrikası olacak.

♦Aracın ömrü boyunca ürettiği değer yaratma potansiyeline dayalı, sürdürülebilir hareketlilik için rekabetçi bir endüstriyel model oluşturulacak

♦2030’a kadar 3.000’den fazla üretim için bir hedef belirlendi.

Renault Grubu Bir İlke İmza Atıyor

Renault Grubu, Flins’teki tesisinin 2030 yılına kadar negatif CO2 dengesi ile mobiliteye adanmış ilk döngüsel ekonomi fabrikası olan Re-FACTORY’yi kurmak üzere dönüştürüldüğünü duyurdu. Bu proje, Grubun dönüşüm stratejisi, Renault’nun Fransa’daki endüstriyel ayak izini yeniden teyit ederken hızla büyüyen bir değer kaynağından yararlanmasını sağlayacak. Grubun taahhütleri doğrultusunda RE-FACTORY, Choisy-le-Roi’nin yenileme faaliyetlerine ev sahipliği yapacak. Groupe Renault, Flins ve Choisy-le-Roi çalışanlarının becerilerini geliştirmeleri için destek ve eğitim programları planlıyor ve 2030 yılına kadar sahada 3.000’den fazla kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor.

Renault Grubu Olumlu Yönde Dönüşüme Öncülük Ediyor

renault
renault

Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard şunları söyledi: ” Bu duyuru, Renault ekiplerinin olağanüstü çalışmalarının ve yerel yönetimler de dahil olmak üzere paydaşlarımızla yapıcı görüşmelerin bir sonucudur. RE-FACTORY Renault, çalışanları ve tüm bölgenin dinamizmi için yeni bir yaşam soluğu. Bu proje, döngüsel ekonomiye, değerlerimize, bilgi birikimimize olan öncü bağlılığımıza dayanmaktadır ve sektörümüzü olumlu yönde dönüştürme hedefimizi tam olarak karşılamaktadır.”

“RE-FACTORY ile Flins döngüsel ekonomide bir Avrupa referansı haline gelecek. RE-FACTORY, Grubun bugün mobilite ve otomotiv endüstrisi oyuncularının karşılaştığı zorluklara ve hatta yarın daha fazlasına yanıt vermesini sağlayacak. 2030 yılına kadar negatif bir CO2 dengesi hedefleyen bu tesis, döngüsel ekonomiyi, emisyonların azaltılmasını, becerilerin geliştirilmesini ve yeni değer yaratan faaliyetlerin yaratılmasını birleştirerek Grubun küresel stratejisiyle tamamen uyumludur”, diye ekledi Luca de Meo, Renault CEO’su.

Bir Aracın Tüm Yaşam Döngüsü

renault-grubu-sürdürülebilir
renault-grubu-sürdürülebilir

2021 ile 2024 yılları arasında gerçekleştirilecek olan Refactory, geniş bir çok sektörlü ortaklar (start-uplar, akademik ortaklar, büyük gruplar, yerel yönetimler vb.) Ağını içerecek ve uzmanlığı destekleyecek dört faaliyet merkezi etrafında yapılandırılacaktır. döngüsel ekonominin ana bileşenlerine (tedarik, eko-tasarım, işlevsellik ekonomisi, bakım, yeniden kullanım, yeniden üretim ve geri dönüşüm) göre hareket ederek aracın tüm yaşam döngüsü kurulacak.

2.El Elektrikli Araçlar

2 YORUMLAR

  1. Fransa’da bu çevrecilik ve geri dönüşüm konusunda otomotiv endüstrisi oldukça başarılı işler yapıyor. Fransız otomobilleri son dönemin yıldızı olacak gibi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here