Yeni Mitsubishi Outlander; Cesur, Agresif, Farklı

4
5051
2022 Mitsubishi Outlander

Yeni nesil orta boy SUV, sınıfındaki en sessiz ve en donanımlı araçlardan biri olacak

Yeni Mitsubishi Outlander, yeniden tasarlanan orta boy SUV’un 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Mitsubishi Engelberg Tourer konsepti ile “cesur, agresif ve farklı” yeni bir dış tasarım getireceğini açıkladı . Daha sonra geçen yılın sonlarında casus fotoğraflar ile bu doğrulanmış oldu.

Beş ve yedi koltuklu konfigürasyon sunma geleneğini sürdüren 2022 Mitsubishi Outlander, yeni Nissan X-TRAIL 2022 (Nissan ve Mitsubishi 2016’da güçlerini birleştirmesinden sonra)   ile aynı platforma dayanacak. Yarı otonom direksiyon da dahil olmak üzere bir dizi yeni sürücü yardım teknolojisi bu araçlarda kullanılacak.

Yeni şasi muhtemelen daha iyi sürüş ve yol tutuş getirecek ve markanın AWD sistemi de garanti altında olacak.

Yeni motorların, temel sınıf Outlander SUV’lerin sürekli değişken otomatik şanzımana (CVT) bağlı 1.5 litrelik dört silindirli turbo benzinli motor (110kW / 250Nm) olması bekleniyor.Başka bir motor seçeneği, Nissan X-TRAIL‘den (135kW / 245Nm) yükseltilmiş 2,5 litrelik dört silindirli benzinli motor olabilir, ancak dizel seçeneğinin mevcut olup olmayacağı henüz belli değil.

 

Yeni bir PHEV (plug-in hibrid elektrikli araç) versiyonu da seçeneklerde olacak. Mevcut modelin resmi EV sürüş menzili 54km’de kesinlikle iyileştirmeler olacak. 20kWh lityum iyon pil ile şarj başına 70km menzil ve sessiz, emisyonsuz bir sürüş sunacağı konuşulmakta.

Yeni Mitsubishi Outlander’ın dünya prömiyerinin 2021 başlarında canlı yayın yoluyla gerçekleşeceğini bilinmekte.

Yeni Mitsubishi Outlander Sürprizlerle Geliyor

2022 Mitsubishi Outlander,çağdaş yeni tasarım ve güncellenmiş güç aktarma organlarına sahip olacaktır. Aynı zamanda bu araç, markanın yaygın olarak kullanmadığı bir lüks iç mekana sahip olacak. Mitsubishi yetkililerince yapılan açıklamada, 2021’deki küresel lansman etkinliği sırasında daha fazla detayın açıklanacağından bahsedilirken, “Teknoloji ve önemli iç mekan iyileştirmeleriyle dolu, bu araç birçok konuda sürprizler barındırıyor” dendi.

Yükseltilmiş iç mekanın, gösterge paneli ve infotainment (bilgi-eğlence) sistemi için geniş LCD ekranlara sahip sofistike, tamamen dijital bir kokpit de dahil olmak üzere yeni Nissan X-TRAIL’de (Nissan Rogue) görülen üst düzey unsurlardan bazılarını ödünç alması bekleniyor.

Apple Car Play ve Android Auto destekli bir şekilde satışa sunulacak araçta, kablosuz şarjın desteklenmesi konusundan bahsedilmedi. Güvenlik teknolojisine de büyük bir yükseltme yapılması bekleniyor.

Yeni 22MY Outlander 2021’in sonlarına doğru Eylül 2020’den itibaren iyileştirilmiş ekipman ve spesifikasyon seviyeleri alacak.Küçük 21MY güncellemesi, PHEV varyantı da dahil olmak üzere tüm ürün yelpazesinde sunulacak ve mevcut Outlander’ı gelecek yılki çıkış aşamasına kadar taşıyacak.

İlerleyen süreçte Mitsubishi’nin bu araç hakkında daha fazla detay paylaşması bekleniyor.

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here